Catalunya Diari

La novena edició de Picurt projectarà 60 obres audiovisuals en cinc dies

La novena edició de Picurt projectarà 60 obres audiovisuals en cinc dies| Text i fotografies: Laura Biela

 

Picurt, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus, tindrà lloc enguany del 23 al 27 de juny a la Seu d'Urgell i a Artedó. En aquesta novena edició es projectaran 60 obres audiovisuals de cultura de muntanya procedents de 18 països, amb especial interès en les produccions sobre els Pirineus.

  

Una de les novetats de l'edició d'enguany és que el festival convida a una país a la mostra. En aquesta ocasió serà Polònia, per la seva relació amb els Pirineus com a espai d'acollida i ajuda per als refugiats polonesos que escapaven de la persecució nazi.

  

 

  

En la mateixa línia, Picurt comptarà també amb la visita del director de cinema polonès Jerzy Porebski, que presentarà dues de les seves produccions cinematogràfiques: 'Kukuczka' (2011) i 'Zakopanians' (2014).

  

 

  

Projeccions inèdites a Picurt

  

En aquesta novena edició es projectaran un total de 60 obres (curt, mig i llargmetratge), majoritàriament documentals, que aborden temàtiques d'esports d'aventura, d'antropologia social, d'etnografia... sobre el patrimoni natural, recerca i recuperació història. Aquestes provenen de 18 països d'arreu del món i moltes han resultat guanyadores a festivals de cinema i muntanya de tot el món. A més, algunes d'elles són inèdites a l'Estat espanyol.

  

 

  

Les 60 obres programades es distribueixen en les següents seccions: Polònia, Muntanyes del món, Joves creadors, Esport i aventura, Ecologia, Cinema recuperat, Dona i muntanya, Petita muntanya (per als més petits i joves) i Pirineus.

  

 

  

Preus i activitats paral·leles

  

Els actes gratuïts de la novena edició són: acte inaugural, sessió Cinema Recuperat i Joves Creadors, ball, música en directe, espectacle infantil, ecopassejada, exposicions, taula rodona, presentació del llibre i conferències.

  

 

  

La jornada teòrica, organitzada juntament amb Idapa, també és gratuïta, però amb inscripció prèvia.

  

 

  

La resta d'activitats són de pagament. Les sessions, vesprades i projeccions a la carpa d'Artedó tenen un cost de 3 euros, l'abonament de totes les sessions i el sopar de la vaca, de 23 euros, i l'acte de cloenda i el sopar de la vaca té un cost de 15 euros.

  

 

  

Entre les activitats paral·leles que s'han programat destaca la fira de gastronomia i productes artesanals típics de Polònia i les actuacions musicals en directe del grup polonès Ludwik Lojas de Lopuszna.

\r\n


Comentaris

envia el comentari