Catalunya Diari

Obert el concurs de curtmetratges del 5è Mostremp

Obert el concurs de curtmetratges del 5è Mostremp| Redacció - Fotografia: Mostremp (arxiu)

 

El festival de cinema rural del Pallars, Mostremp, que aquest 2016 arribarà a la 5a edició, ja ha iniciat el termini per participar-hi en les diferents categories a concurs. La convocatòria, oberta fins al proper mes d'abril, espera superar els 122 curtmetratges rebuts en l'edició anterior.

A més de la Secció Oficial, que manté el premi del jurat dotat amb 2.000 euros i el premi del públic de 1.000 euros, aquells curtmetratges rodats a les comarques del Pallars o la Ribagorça podran optar a un premi de 500 euros que atorgarà un jurat de persones seleccionades del territori. El termini per presentar treballs expira el proper 16 d’abril. Les pel·lícules que vulguin participar han de tenir una durada màxima de 25 minuts i estar relacionats amb el món rural. 
 
Per altra banda, el Mostremp continua apostant pel cinema com a eina educativa i aquest any seguirà impulsant el concurs jove de curtmetratges, dirigit a escoles i instituts i dotat amb 150 euros per al centre educatiu guanyador. Els finalistes d’aquesta categoria es projectaran, juntament amb les altres seccions del festival, al cinema la Lira de Tremp els dies 18, 19, 20 i 21 d’agost d’aquest any. Per a inscriure’s al festival es pot trobar tota la informació a l’apartat de bases del web www.mostremp.cat.
 
Mostremp és una iniciativa de l’Associació d’Amics del cinema de Tremp nascuda el 2012, centrada en reivindicar la relació que el cinema ha tingut amb les temàtiques i problemàtiques del món rural. A part de Tremp, el festival compta amb seus a nou localitats més de les dues comarques pallareses.


Comentaris

envia el comentari