Catalunya Diari

Obres de millora a l’entorn de la plaça del Carme de Tàrrega

Obres de millora a l’entorn de la plaça del Carme de Tàrrega| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 El desdoblament del col—·lector millorarà l’eficiència mediambiental, ja que les aigües pluvials s’evacuaran al riu Ondara i no a l’estació depuradora (EDAR) com fins ara, optimitzant la planta a favor de les aigües residuals. Les canonades de la plaça del Carme es connectaran als col—·lectors ja desdoblats de l’avinguda de Catalunya i el carrer de Joan Maragall, culminant la posada en funcionament d'aquesta xarxa que fins ara no es podia utilitzar. Alhora, el consistori confia que l’obra evitarà el col·lapse d’aigües al subsòl i reduirà les inundacions que es registren als carrers Astes de Sant Macari, Talladell, Migdia i Les Piques en episodis de pluja. Aquests treballs els executarà l’empresa Sorea, concessionària del manteniment de la xarxa d’aigua de boca, el clavegueram i la depuradora. 
 
Paral·lelament, les regidories de Serveis Municipals i Urbanisme aprofitaran la intervenció per eixamplar el tram de vorera del costat est del vial on s’instal·len habitualment les terrasses dels bars de la zona. La mesura permetrà ampliar uns 3 metres la franja de pas destinada als vianants, millorant així la mobilitat i la seguretat viària. L’ampliació de la vorera s’estendrà damunt el tercer carril que fins abans de la reforma de la travessia de la N-II conduïa cap al Raval del Carme. El tram restant d’aquest tercer carril es reconvertirà en zona de càrrega i descàrrega, ordenant definitivament tot aquest espai. Aquest paquet de millores a la via pública té un pressupost d’uns 50.000 euros. Val a dir que l’Ajuntament de Tàrrega ha demorat l’inici de les obres fins a les acaballes de l’estiu per minimitzar l’afectació vers l’activitat econòmica de les terrasses. 
 
Durant les cinc setmanes que es preveu que durin les obres, l’Ajuntament de Tàrrega desviarà el trànsit de la C-14 per les rutes alternatives que circumval·len el nucli urbà, evitant així el pas de vehicles pesants que podrien dificultar els treballs. Malgrat això, el tram de la C-14 a la plaça del Carme no es tallarà al trànsit per a desplaçaments dins el nucli urbà, a excepció d’algunes restriccions esporàdiques.


Comentaris

envia el comentari