Catalunya Diari

'Olis de Terrer' dóna a conèixer la cultura de l'oli al Segrià

'Olis de Terrer' dóna a conèixer la cultura de l'oli al Segrià| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 

El Segrià acollirà durant els caps de setmana de novembre i desembre el paquet turístic 'Olis de Terrer', una iniciativa complementària als 'Camins d'or líquid al Segrià Sec', que oferirà als visitants degustacions d'oli i visites als molins en funcionament de la comarca.

La vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha explicat que aquesta iniciativa engloba tot un conjunt d'experiències al voltant de l'oli del Segrià que han organitzat tres molins de la comarca: el Molí Aresté Teixidó de Serós, el Molí Mas de Vicenta d'Almatret i el Molí Simbionatur de Sarroca de Lleida. A més de les visites als molins, aquests paquets turístics ofereixen altres activitats com tallers de sabó, passejades panoràmiques i oferta d'allotjament.
 
Aquesta proposta ha estat organitzada per l'agència Olea Soul i compta amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i del Consell Comarcal del Segrià. És un projecte que promou l'apropament als pobles productors d'oli del Segrià.
 
La presidenta del Consell Comarcal del Segrià, M. José Invernon, ha explicat que després de l'èxit consolidat dels 'Camins d'or líquid', que any rere any han incrementat els visitants (l'any passat van ser 4.000 persones), es pretén oferir una activitat complementària que consolidi l'atractiu turístic del Segrià.
 
El director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, ha destacat que el territori lleidatà és molt ric i variat i que Lleida és líder en l'autenticitat de l'oli que produeix. I ha afegit: "Aquestes iniciatives privades ajuden a consolidar l'oferta turística del Segrià".
 
Finalment, la responsable d'Olea Soul, Ariadna Boixader, ha explicat que l'objectiu de la proposta és conèixer cara a cara els productors i allò que s'hi amaga darrere de la producció de l'oli d'autor.


Comentaris

envia el comentari