Catalunya Diari

Onze pastors participaran diumenge al 29è Concurs de Gossos d'Atura de Llavorsí

Onze pastors participaran diumenge al 29è Concurs de Gossos d'Atura de Llavorsí| ACN - Fotografia: Ajuntament de Llavorsí

Onze pastors participaran aquest diumenge a la 29ena edició del Concurs de Gossos d'Atura de Llavorsí. Els pastors, nou homes i dues dones, provenen de Catalunya, el País Valencià, Mallorca, el País Basc i França.

Aquest any l'esdeveniment coincideix amb la protesta anunciada per l'Associació de Ramaders del Pallars, que a les 12.00 hores tallarà la carretera C-13 a la sortida de Sort justament en direcció Llavorsí. Com que el concurs ja estarà en marxa des de dos quarts d'onze, l'alcalde de la localitat, Josep Vidal, confia que la mobilització no el perjudicarà en excés i es podran tornar a aplegar entre 1.500 i 2.000 visitants.

Llavorsí també és un punt neuràlgic dels d'esports d'aventura a la Noguera Pallaresa i preveient que hi hagi retards per l'afectació de la protesta s'ha acordat amb Endesa que deixi anar una hora més els cabals necessaris per a la pràctica d'aquestes activitats, des de les deu del matí a les tres de la tarda. Així ho ha explicat l'alcalde, que va firmar un manifest a favor de les reivindicacions dels ramaders però també creu que s'han de minimitzar els efectes per al turisme en un cap de setmana de molt alta ocupació a la comarca.

Cal recordar que els ramaders reclamen el pagament de l'ajuda de la Indemnització Compensatòria de Muntanya (ICM) del 2014 i demanen que no s'elimini per al període 2015-2020. Aquesta ajuda, segons asseguren, suposa de mitjana uns 6.000 euros per explotació.


Comentaris

envia el comentari