Catalunya Diari

Optimisme al sector de l’esquí del Pirineu de Lleida davant la primera nevada important de la temporada

Optimisme al sector de l’esquí del Pirineu de Lleida davant la primera nevada important de la temporada| ACN - Fotografia: Baqueira Beret

 

Optimisme al sector de l'esquí del Pirineu de Lleida davant la primera nevada important de la temporada. Les estacions han acumulat les primers gruixos i la baixada de les temperatures ha permès engegar els primers canons de neu artificial. 

És el cas de Baqueira Beret, a la Vall d’Aran, on la fabricació de neu se suma als gruixos que ha deixat la nevada, entre 10 i 15 centímetres segons la cota, segons ha explicat el portaveu de l'estació aranesa, Xavi Ubeira. Baqueira Beret té l'obertura prevista per al 26 de novembre però si segueix nevant i fent fred no descarten posar en marxa les instal·lacions el dia 19, encara que sigui parcialment. 
 
També estan molt esperançats a Boí Taüll, a l'Alta Ribagorça, on bona part de l'estació ha quedat ben emblanquinada. En aquest cas preveuen començar a produir neu a mitjans de la setmana que ve, quan els termòmetres baixin encara més. El responsable de muntanya, Ignasi Jiménez, confia que aquest any l'estació estigui a ple rendiment pel Pont de Puríssima, a diferència de l'any passat quan la temporada va començar marcada per les altes temperatures i l'escassetat de neu.
 
En definitiva, la nevada d'aquest cap de setmana i les previsions d'arribada de nous fronts fa que el sector respiri més tranquil i comenci a engegar motors per poder començar la campanya el més aviat possible i amb les millors condicions.
 
Precisament aquest cap de setmana les estacions del Pirineu de Lleida es promocionen a Lisboa per atreure esquiadors portuguesos.


Comentaris

envia el comentari