Catalunya Diari

Organitzacions agràries celebren la retirada del cànon de l'aigua a les granges

Organitzacions agràries celebren la retirada del cànon de l'aigua a les granges| Text i fotografies: EP

 

Les organitzacions agràries catalanes han expressat aquest dimecres la seva satisfacció per la decisió del Govern de retirar l'aplicació del cànon de l'aigua a les granges, previst en el Projecte de Llei de mesures fiscals i financeres per al 2015.

El responsable porcí d'Unió de Pagesos, Ronsend Santiveri, ha explicat en un acte conjunt que en general el sector està content: "Hi ha alegria entre els ramaders per la retirada per segon any consecutiu, esperem que no hi hagi un tercer". Per la seva part, el responsable de la sectorial de porcí de JARC, Jaume Bernis, ha avançat que el que el sector reclama ara és que desaparegui del text de la llei el concepte del cànon a les granges que ara figura amb coeficient zero.
 
Durant les negociacions amb els diferents grups polítics del Parlament, totes les organitzacions, llevat Unió de Pagesos, han convocat diverses rodes de premsa en què han defensat que la taxa era tan injusta aquest any com el passat, quan van aconseguir que es retirés.
 
Les entitats que han comparegut són Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), Associació Agrària Joves Agricultors (ASAJA), la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), l'Associació de Productors de Boví de Carn (ASOPROVAC), i la Federació d'Entitats Catalanes de Ramaders d'Oví i Cabrum (FECOC).
 
Les entitats que han comparegut són Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), Associació Agrària Joves Agricultors (ASAJA), la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), l'Associació de Productors de Boví de Carn (ASOPROVAC), i la Federació d'Entitats Catalanes de Ramaders d'Oví i Cabrum (FECOC). També l'Associació Catalana de productors de porcí (PORCAT), l'Associació Nacional de Productors de Bestiar Porcí (ANPROGAPOR), Federació Avícola de Catalunya (FAC) i Federació d'Associacions de Cunicultors (FACC).


Comentaris

envia el comentari