Catalunya Diari

'Passejant per Mollerussa', un blog per descobrir el patrimoni de la ciutat

'Passejant per Mollerussa', un blog per descobrir el patrimoni de la ciutat| Redacció - Fotografia: Associació AMIC Mollerussa i Cultura

 

blog 'Passejant per Mollerussa'

En aquest blog es recull la informació patrimonial en diferents àmbits; patrimoni cultural, religiós, civil, intangible, perdut, museístic i natural. Així podem consultar la informació tant d’edificis actuals com l’Església Parroquial de Sant Jaume o bé de desapareguts com la Casa Forta. El blog és el resultat de més d’un any de treball en la cerca de documentació i informació dels elements patrimonials. Tota la informació està contrastada amb diverses fonts documentals consultades i que figuren com a ressenya en cada pàgina del blog. 
 
'Passejant per Mollerussa' es troba en la seva fase inicial, ja que l’associació vol que aquest bloc sigui un espai obert i participatiu, on tothom pugui aportar i fer els comentaris que creguin oportuns per tal d’enriquir, ampliar i millorar tota la informació que s’hi troba. 
 
Des d’A2MIC, entenen que és la societat la que defineix en cada moment el que són els seus valors patrimonials, i per això aquest valor patrimonial esdevé important quan es realitza una bona activació del mateix. Activar el patrimoni vol dir, inicialment, la cerca d’informació i difusió de l’element patrimonial, procurant que la majoria de la ciutadania en sigui coneixedora i li doni el valor que realment té. És en aquest sentit que l'associació vol potenciar aquests elements patrimonials mitjançant aquest blog, i apropar-los a totes les persones, per fer que aquesta realitat patrimonial de Mollerussa aporti coneixement del passat, però també, faciliti el descobriment del present i així, poder decidir com volen que sigui el futur. En definitiva: descobrir, conèixer i valorar el patrimoni de la ciutat per estimar-lo i conservar-lo.


Comentaris

envia el comentari