Catalunya Diari

Perill alt d'incendi forestal en quinze comarques catalanes

Perill alt d'incendi forestal en quinze comarques catalanes| ACN - Fotografia: Jan Cortès (Arxiu)

 

El risc d’incendi forestal es concentra aquest dilluns a alguns punts de la meitat sud de Catalunya i afecta 15 comarques, segons el mapa de perill elaborat diàriament per la Direcció General de Forests del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. No obstant, no hi ha cap zona on es consideri que el perill és extrem o molt alt.

D’acord amb aquesta avaluació no hi ha cap zona que es trobi situació de risc extrem o molt alt, però sí que es considera que existeix un risc alt a punts concrets del Baix Ebre, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Baix Camp, el Priorat, el Tarragonès, l’Alt Camp, la Conca de Barberà, el Baix Penedès, l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Llobregat, el Bages, la Segarra i el Segrià. A banda d’aquests punts concrets on el perill és alt, el mapa presenta un predomini de perill “moderat” a la tota meitat sud de Catalunya.
 
El mapa de perill d’incendi forestal s’elabora cada dia tenint en compte la mesura directa sobre el terreny del grau d’humitat de matèria combustible, les previsions meteorològiques i la informació històrica d’incendis dels darrers anys. 


Comentaris

envia el comentari