Catalunya Diari

Pescadors de màxim nivell, al 17è Trofeu Amistat-Open dels Pirineus de Pesca amb Mosca

Pescadors de màxim nivell, al 17è Trofeu Amistat-Open dels Pirineus de Pesca amb Mosca| Redacció - Fotografia: www.fontanalsamosca.com

 

La Seu d’Urgell acull aquest cap de setmana el 17è Trofeu Amistat-Open dels Pirineus de pesca amb mosca. La competició va començar aquest dijous i continua fins diumenge a l’entorn de la capital alturgellenca i a Andorra.

Aquesta és una edició especial ja que coincideix amb el 75è aniversari del Club de Caça i Pesca de l’Alt Urgell, organitzador de l’esdeveniment. El president de la societat local de pesca, Toni Vilarrubla, destaca la particularitat d’aquest trofeu, ja que tot i no tenir un caràcter tan competitiu i oficial com d’altres proves, reuneix un cartell de pescadors de primer nivell mundial. I és que la cita urgellenca combina el vessant esportiu amb el de l’amistat i la convivència. A més, segons Vilarrubla, “té molt bona acollida i bona fama, i el prestigi aconseguit permet que siguin uns dies d’intercanvi entre pescadors de la comarca i pescadors d’elit”.
 
Així, entre els participants hi ha tots els integrants de les seleccions francesa i espanyola, amb la presència de fins a cinc campions mundials, a més a més de campions d’ambdós estats. El fet que el riu Segre tingui unes característiques molt semblants a l’escenari del proper Mundial, al riu Colorado (EUA), fa que aquests equips aprofitin aquests dies per preparar-se al Pirineu. Fins i tot s’ha hagut de declinar la petició d’altres pescadors internacionals per assistir-hi.
 
Entre els actes que ha coorganitzat el Club de Caça i Pesca de l’Alt Urgell per aquest 75è aniversari també hi ha hagut aquest estiu el Campionat de Catalunya, que va guanyar l’urgellenc Jordi Bastida, i el Campionat d’Espanya, amb els 28 millors especialistes seleccionats en els torneigs autonòmics.
 
El Trofeu Amistat té el suport de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, la Federació Catalana de Pesca i Càsting, el Govern d’Andorra, el Comú de Sant Julià de Lòria, la Penya La Truita Sant Julià, Scierra i Garper Phishing.


Comentaris

envia el comentari