Catalunya Diari

Presó per a quatre acusats de contraban, enxampats a l'Alt Urgell amb 6.000 paquets de tabac

Presó per a quatre acusats de contraban, enxampats a l'Alt Urgell amb 6.000 paquets de tabac| ACN - Fotografia: Guà rdia Civil (Arxiu)

Les parts han acordat aquest dilluns presó per quatre dels sis acusats de contraban, de nacionalitat espanyola, enxampats el 19 de juliol de 2015 per agents de la Secció Fiscal de la Guàrdia Civil de la Seu d'Urgell en una pista forestal que uneix el Principat d'Andorra i Bescaran, a l'Alt Urgell.

Duien 6.000 paquets de tabac valorats en 21.942,90 euros amagats en dobles fons de dos vehicles, un Nissan Pick Up i un Mitsubishi L-200, que han quedat comissats. Dos dels acusats (un dels quals no s'ha presentat a la vista de conformitat celebrada aquest dilluns al penal 2 de Lleida) han quedat absolts i els altres quatre han reconegut la seva participació en els fets. Les parts han acordat una pena de dos anys de presó i una multa de 43.885,8 euros per a dos dels acusats que consideren autors dels fets, Robert R. I. i José Manuel P. P., així com nou mesos de presó i una multa de 21.942,90 euros per als altres dos, Joan R. R. i Enrique I. J., als quals consideren còmplices. Les parts han pactat aquestes penes després de tenir en compte l'atenuant de reparació del dany, ja que tots han abonat les multes imposades.

A més, tant la fiscalia com l'acusació particular, en representació de l'Estat, han acceptat retirar l'acusació de pertinença a grup criminal en concloure que no pertanyen a cap grup, sinó a una mateixa família. Cap d'ells té antecedents penals i les parts han acceptat que no hagin d'entrar a la presó amb la condició que no delinqueixin durant dos anys.


Comentaris

envia el comentari