Catalunya Diari

Previsió de pluges intenses al Pirineu i a Ponent

Previsió de pluges intenses al Pirineu i a Ponent| ACN - Fotografia: lleidaalminut.com

 

Protecció Civil ha posat en fase de Prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat per la previsió de pluges intenses a partir d'aquest dilluns al vespre a la meitat oest de Catalunya. Es preveu que les precipitacions afectin sobretot el Pirineu i Ponent.

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dilluns a la nit les pluges podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts sobretot a les comarques del Pirineu occidental i comarques de Ponent, però també a punts de la Catalunya Central, interior de Tarragona i Terres de l'Ebre. Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa. L'entitat recomana prudència a la població que es trobi a les zones afectades, sobretot en els desplaçaments i activitats que es facin a l'aire lliure.
 
De cara a dimarts al matí es mantindrà la inestabilitat i podran aparèixer noves tempestes, en aquest cas desplaçades al litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona, Catalunya Central i comarques de Girona.
 
Protecció Civil de la Generalitat recomana refugiar-se en un lloc tancat fins que passi el gruix de la tempesta, allunyar-se de rius i zones inundables i no deixar els vehicles aparcats en zones inundables o zones de torrents i rieres. Cal recollir tendals i para-sols i tots els elements que puguin ser arrossegats pel vent.
 
En cas de tempesta amb aparat elèctric, Protecció Civil aconsella allunyar-se d'antenes, arbres i no apropar-se tampoc a elements metàl·lics o a l'aigua, ja que actuen com a cossos conductors. Els llocs més segurs durant una tempesta són els que ens aïllen de l'exterior, com edificis o vehicles tancats, perquè condueixen l'electricitat per la part exterior fins a terra sense fer mal als ocupants.


Comentaris

envia el comentari