Catalunya Diari

Primera pedra de la planta de reciclatge d’olis pionera a Europa, ubicada a Alcarràs

Primera pedra de la planta de reciclatge d’olis pionera a Europa, ubicada a Alcarràs| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarràs

 La planta, de 1.800 metres quadrats, preveu construir-se en un període vuit a dotze mesos i la inversió total és de 4,5 milions d’euros. Amb aquest projecte es contribueix a millorar la sostenibilitat de l’entorn, ja que els olis vegetals acostumen a anar a la xarxa de clavegueram amb tot el risc mediambiental que això comporta. Aquesta planta serà pionera perquè la totalitat dels 40 llocs de treball que crearà els ocuparan persones amb algun tipus de discapacitat, perquè aprofitarà tots i cadascun dels elements dels olis vegetals per crear nous productes, principalment biodièsel però també abonaments agrícoles o pinso per piscifactories i perquè el biodièsel que produirà serà 100% pur. El cost de la construcció de la planta (4,5 milions d'euros) l'han finançat empreses privades. Els responsables d’Ascat ja s’han posat en contacte amb l’Ajuntament d’Alcarràs per iniciar els contactes amb els futurs treballadors que captaran a través de la borsa de treball municipal. 
 
L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, ha celebrat que un projecte "pioner a Europa i que resolt no solament un problema mediambiental, sinó que també contribueix a una faceta social donant sortida a persones amb algun tipus de discapacitat, s’instal·li a Alcarràs". Serra, que ha presidit la col·locació de la primera pedra, conjuntament amb el secretari general i presidenta d’Ascat, Manuel Luque i Desiré Luque, respectivament, i la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, ha posat Alcarràs com exemple de ‘pool’ d’atracció de projectes empresarials que busquin sòl industrial proper a la capital i ben connectat. 
 
En aquest sentit, l’alcalde d'Alcarràs ha recordat que la localitat disposa de 151.438 metres quadrats de sòl industrial disponible entre els seus 4 polígons.  "La posició estratègica d’Alcarràs i la disponibilitat de sòl preparat ens serveix per seguir apostant per l’atracció de noves empreses de sectors emergents, com el mediambiental i el de l’agroalimentació, molt lligat a la nostra vila, la que disposa del cens agrícola i ramader més alta de Catalunya", ha sentenciat Miquel Serra.


Comentaris

envia el comentari