Catalunya Diari

Primera rentada popular als safareigs de Guissona

Primera rentada popular als safareigs de Guissona| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Guissona

 

Els safarejos de la Font de Guissona han recuperat durant aquest cap de setmana la vida que van tenir fins a principis de segle XX, amb senyores omplint càntirs, netejant verdures, fent la bugada o simplement fent safareig. L'activitat s'emmarca sota el lema 'Fem Net'.

Aquesta iniciativa conjunta de l'Associació de Dones Nèvia i de la Regidora de Cultura de l'Ajuntament de la localitat, a la que també s'hi va sumar l'Associació Catalano-Andalusa de Guissona i el Centre Excursionista Guissonenc, va aplegar una vintenta de voluntaris que van començar el matí amb una xocolatada i un taller de sabons, acabant amb una explicació escenificada de com era la vida al voltant dels safarejos.
 
Un ambient molt festiu per recordar la vida de les bugaderes, la vida que van viure totes les generacions de dones que van passar pels safareigs va ser dura, però en el fons, també va ser amable. En aquest moment fins i tot les feines més feixugues es convertien en una tasca comunitària que servia d’excusa per trobar-se i compartir experiències. 


Comentaris

envia el comentari