Catalunya Diari

Primers moviments de terra per construir el pas soterrat entre la futura estació d’autobusos i la de trens

Primers moviments de terra per construir el pas soterrat entre la futura estació d’autobusos i la de trens| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

 

L’empresa adjudicatària de les obres de construcció del pas inferior que ha de comunicar l’estació de ferrocarril amb la futura estació d’autobusos ha començat aquest dimarts a fer el primers moviments de terra a la zona. Al llarg d’aquesta setmana, segons han confirmat a l’Ajuntament fonts del departament de Territori i Sostenibilitat, els treballs consistiran en tasques d’esbrossada, explanació, enretirada de mobiliari, execució de murets guia i demolició de part de l’andana del costat nord. 

L’objectiu és preparar el terreny perquè la setmana entrant entri a treballar la màquina pantalladora que ha de dur a terme la construcció dels murs subterranis del pas inferior. 
 
La col·locació del calaix que conformarà l’estructura del pas inferior un cop s’hagin dut a terme les obres prèvies obligarà a tallar el servei ferroviari durant un cap de setmana que, a falta de confirmació final per part d’ADIF, podria ser el darrer del mes de setembre o el primer d’octubre, segons han informat al consistori fonts del departament de Territori i Sostenibilitat. Així mateix, també estan previstos talls de trànsit al carrer Prat de la Riba durant la setmana entrant amb motiu de les obres en aquest costat de la via. 
 
Els treballs previs de comprovació del terreny i amidaments es van donar per iniciats el dia 6 de juny, dia en que l’alcalde Mollerussa, Marc Solsona, i el secretari d’Infraestructura i Mobilitat, Ricard Font, van signar el conveni a través del qual l’Ajuntament cedia formalment a la Generalitat els terrenys en els que s’ha de construir la nova estació d’autobusos. Es tracta d’una finca de 2.278 metres quadrats al costat nord de les vies del tren, davant de l’estació ferroviària, en la que, a banda de la nova estació, també s’hi ha de construir aquest pas de vianants soterrat. En total, les obres suposaran una inversió d’un milió d’euros i es preveuen completar durant la tardor.
 
Cal recordar també que la Generalitat va iniciar també el procés de licitació de les obres de construcció de la futura estació d’autobusos, un procés que està previst que es resolgui properament per tal que les obres perquè puguin començar durant la tardor, amb un termini d’execució de sis mesos i un cost d’un milió d’euros
 


Comentaris

envia el comentari