Catalunya Diari

Principi d'acord entre la Generalitat i l'Estat per desdoblar la N-240 entre Lleida i Borges

Principi d'acord entre la Generalitat i l'Estat per desdoblar la N-240 entre Lleida i Borges| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges BlanquesAquesta mesura, llargament reivindicada pel territori, implicaria retirar el pas de camions per la N-240 a més de l’establiment de bonificacions per a camions i turismes a l'AP-2 entre Montblanc i Lleida, el que serviria per incentivar el trànsit en aquesta via de pagament. L’acord al que han arribat el Govern i l’Estat implica doncs, desencallar la construcció del tram de l'A-27 entre Valls i Montblanc a través del pagament de 136 milions que avançaria la concessionària Abertis.


Davant d’aquest anunci l’alcalde de les Borges, Enric Mir, en representació de la plataforma 'Prou morts a la N-240', s’ha mostrat content i agraït al Govern de Catalunya per totes les gestions fetes davant de Madrid i de la concessionària per mirar de reduir la mortalitat i el greuge cap al Territori que suposa l’actual traçat i condicions d’una de les principals vies de comunicació dels garriguencs i fins i tot de molts lleidatans.

No obstant, el representant dels municipis lleidatans afectats també ha afirmat no poder sentir-se plenament satisfet, “ja que tot i les millores anunciades i molt benvingudes, per garantir la competitivitat de la nostra regió encara ens quedarà per acabar de resoldre del tot la connexió ràpida, segura i econòmica amb el Port de Tarragona i, per tant, amb un dels pols econòmics més forts del sud d’Europa”.

Finalment, l’alcalde també ha anunciat que en les properes setmanes es convocarà la Plataforma 'Prou morts a la N-240' per valorar els detalls d’aquest anunci.

Per la seva part, el conseller Vila confia que l'acord es tancarà abans de finals d'any i que aleshores ja es puguin començar a aplicar les primeres mesures.


Comentaris

envia el comentari