Catalunya Diari

Producció de cervesa artesana a la Casa Dalmases de Cervera

Producció de cervesa artesana a la Casa Dalmases de Cervera| Redacció - Fotografia: Facebook Fundació Casa Dalmases

 La Fundació Casa Dalmases va veure la llum el passat mes de desembre amb l’objectiu de dinamitzar l’espai de la Casa Dalmases (bé cultural d’interès local), al carrer Major de la ciutat de Cervera. En el seu poc temps de vida ha vist néixer dos projectes: per una banda, la botiga l’Espígol, que obre cada divendres oferint productes d’economia social donant ocupació a persones del Centre Ocupacional l’Espígol, i la col·laboració amb el Festival de Pasqua de Cervera, oferint la Sala dels Escuts de la Casa, com a espai d’actuacions musicals.
 
Per la seva banda, la Paeria de Cervera ha impulsat l’obertura d'una cafeteria a la plaça Major per revitalitzar la zona i donar servei a veïns i turistes. També hi ha diverses propostes en estudi per obrir nous comerços a la zona, en un impuls del nucli antic sense precedents. La Paeria seguirà amb el seu projecte per revitalitzar econòmicament, comercialment i socialment el nucli antic de la ciutat.
 
Un projecte social
El principal projecte de la Fundació Casa Dalmases vol ser la producció de cervesa artesana. Amb la voluntat d’ocupar persones amb dificultat d’accés al mercat laboral. El passat mes de març es van iniciar les primeres proves, realitzant dos tipus de cervesa una "pale ale" amb aromes especiats i cítrics, i una "red ale" equilibrada amb gustos torrats suaus.
 
L’objectiu és impulsar aquest projecte amb més finançament i donant a conèixer al major nombre possible de gent els seus objectius. És per això que s’ha engegat aquesta campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami. Es volen finançar les primeres ampolles de cervesa i alhora demanar a la gent que ens ajudi a decidir quina seria la millor varietat de cervesa que podem començar a produir en funció dels seus gustos.
 
Entre les recompenses que s’ofereixen hi ha les primeres ampolles de cervesa i la participació en els tastets que la Fundació organitzarà durant el mes de juny. Totes les persones que col·laborin rebran un qüestionari per a valorar el gust de la cervesa.
 
Projecte per a fer aportacions a verkami: http://www.verkami.com/projects/5261-creant-una-cervesa-social-i-collaborativa


Comentaris

envia el comentari