Catalunya Diari

Profanen tres tombes i un panteó al cementiri de Castelldans

Profanen tres tombes i un panteó al cementiri de Castelldans| Text i fotografies: ACN

 

El cementiri de Castelldans ha estat víctima d'un macabre acte de vandalisme després que tres tombes i un panteó hagin estat profanats. L'alcalde del municipi, Conrad Llovera, calcula que els fets probablement van tenir lloc la matinada de diumenge o dilluns però no va ser fins dimarts que l'alerta va ser donada per unes veïnes que van visitar el cementiri i van descobrir les profanacions. 

Les tombes profanades corresponen a tres nínxols elegits a ''l'atzar'' del recinte i dels quals l'autor o autors de l'acció en van extraure íntegrament la làpida sense malmetre-la. El que si que està tot escampat són les restes mortals dels difunts, el més recent dels quals és dels anys vuitanta. L'Ajuntament ja ha denunciat els fets als Mossos d'Esquadra, que desplaçaran al lloc una unitat de la policia científica per intentar descobrir qui pot haver causat aquesta profanació.
 
Llovera ha explicat que unes veïnes es van adonar dels fets dimarts a la tarda i el primer que van veure va ser una tomba a la qui havien tret el difunt a fora. L'alcalde creu que l'acció podria haver tingut lloc diumenge o dilluns a la nit i ha assegurat que els camins de l'entorn del cementiri són molt transitats per les granges que hi ha i per això creu que s'ha fet de nit, ja que sinó algú hauria vist alguna cosa.
 
Ara l'Ajuntament ha presentat una denuncia als Mossos d'Esquadra i al llarg d'aquest dimecres està previst que la policia científica investigui els fets per mirar de trobar algunes proves dactilars per trobar els responsables d'aquesta ''gran malifeta'' que s'ha fet al cementiri de Castelldans.
 
Segons l'alcalde al poble la notícia s'ha rebut amb molta ''commoció, preocupació i ràbia sentimental'' perquè al cementiri qui més qui menys hi té família enterrada. Molts familiars ja van visitar dimarts el cementiri per comprovar que les tombes profanades no fossin les dels seus familiars i una vegada hagi passat la policia està previst que des del consistori es reparin els danys per tal que les tombes tornin a quedar tal com estaven. Això es faran en els propers dos dies i mentrestant es tancarà l'accés al cementiri.


Comentaris

envia el comentari