Catalunya Diari

Protecció Civil alerta de la possibilitat de l'augment dels cabals dels rius del Pirineu Occidental

Protecció Civil alerta de la possibilitat de l'augment dels cabals dels rius del Pirineu Occidental| ACN - Fotografia: Conselh Generau Aran (Arxiu)

 

Protecció Civil ha alertat de la possibilitat de l'augment dels cabals dels rius del Pirineu Occidental, en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya de possible superació del llindar d’acumulació de pluja de 100 litres per metre quadrat en 24 hores, a partir de primera hora de dimecres i fins dijous al matí. 

Les comarques afectades per l’avís són la Vall d’Aran, l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà. Davant d'aquesta situació, l'organisme depenent de la Generalitat ha posat en prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya, l'Inuncat. S'espera que aquest dimecres la cota de neu voregi els 1.600 metres, i que al final del dia pugui baixar fins als 1.400.
 
Segons ha informat la Confederación Hidrográfica del Ebro (CHE) es preveu que les pluges de dimecres al matí arrosseguin la neu que ha caigut fins ara al voltant de la conca de la Garona cap al riu, fet que faria augmentar el cabal de manera molt important. A mesura que avanci la tarda i la precipitació augmenti, es preveu que el cabal de la Garona pugui arribar als 100 metres cúbics en alguns punts. La matinada de dimecres a dijous seria el moment de cabals més importants.
 
Pel que fa a la capçalera de la Pallaresa, no s’espera que l’afectació sigui tan important perquè es rebrà menys precipitació i hi haurà menys crescuda. Tot i així és possible que s’arribi també a nivells importants de cabal.
 
El Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil ha informat els municipis de les comarques afectades per l’avís meteorològic d’acumulació de pluja, els consells comarcals, els municipis de les conques fluvials de la Garona i del Noguera Pallaresa, així com els càmpings de l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran.


Comentaris

envia el comentari