Catalunya Diari

Protecció Civil desactiva l'alerta del Pla Neucat

Protecció Civil desactiva l'alerta del Pla Neucat| Text i fotografia: ACN

Protecció Civil ha desactivat l'Alerta del Pla Neucat que es va activar dimecres per l'inici del pas del primer dels dos fronts de neu que ha afectat les comarques del Pirineu i Prepirineu, i que ha causat problemes de mobilitat especialment al Ripollès, la Garrotxa, el Berguedà i el Solsonès.

Aquest divendres un segon front va deixar nevades al llarg del dia en zones on ja havia nevat afectant cotes mitjanes a l'entorn dels 800 metres fins al vespre, sobretot de punts del Berguedà i la Cerdanya. Les nevades a cotes mitjanes es van mantenir més temps del previst a la predicció i fins al vespre no van pujar per sobre dels 1.100 metres.

Un cop finalitzat aquest segon front, el Departament d'Interior ha decidit desactivar el pla NEUCAT, ja que les incidències derivades de les nevades s'han normalitzat gairebé totalment.

A dos quarts de dotze d'aquest dissabte només estan tallades per neu dues vies: La BV-4024 entre els punts km 17 i 21 en ambdós sentits cap al Coll de Pal, a l'alçada de Bagà (Berguedà); i la BV-4031 entre els punts km 26,8 i 11 en ambdós sentits a l'alçada de Castellar de n'Hug (Berguedà). És obligatori circular amb cadenes per sis carreteres: La BV-4021 en ambdós sentits entre els punts km 1 i 3,80 a l'alçada de Sant Julià de Cerdanyola (Berguedà); la BV-4024 entre els punts km 0 i 17,00 en ambdós sentits a l'alçada de Guardiola de Berguedà; la BV-4025 entre els punts km 4 i 11,26 fins a Fígols (Solsonès), en ambdós sentits a l'alçada de Cercs (Berguedà); la BV-4242 entre els punts km 0 i 5 en ambdós sentits a Berga; la BV-4243 entre els punts km 4 i 14,50 en ambdós sentits entre Castellar del Riu i Rasos de Peguera (Berguedà); i la C-28 entre els punts km 37 i 56 en ambdós sentits cap a Vaquèira – Casa Sastrada (Els Avets). A més, hi ha gel i neu a la calçada de la GI-400 entre els punts km 0 i 2 en ambdós sentits a la Collada de Toses (Ripollès).


Comentaris

envia el comentari