Catalunya Diari

Protecció Civil llança una campanya per promoure la seguretat en el bany en rius i pantans

Protecció Civil llança una campanya per promoure la seguretat en el bany en rius i pantans| EP - Fotografia: Bombers

 Interior aconsella que les persones es banyin només en zones on estigui permès i en punts habilitats, així com procurar banyar-se en zones vigilades i localitzar el punt d'auxili, mirar si hi ha cartells de perill, tenir un mòbil a mà, i no banyar-se en zones delimitades per a l'esport.
 
Així mateix, no sobrevalorar les pròpies aptituds, no entrar a l'aigua bruscament, evitar el bany després d'haver menjat, si la persona se sent malament o està cansada, no llançar-se de cap sense conèixer la profunditat, evitar allunyar-se de la riba, i fer especial atenció als remolins.
 
Entre el gener i el juny del 2014, els Bombers de la Generalitat han realitzat 11 rescats en rius, llacs i pantans de Catalunya; en el mateix període del 2013 van ser 19, segons dades d'aquest cos d'emergències.
 
Aquest dimecres els Bombers han realitzat un exercici de recerca i salvament aquàtic a la zona de l'antic càmping de Camarasa per conscienciar la població dels riscos del bany en aigües interiors, que ha consistit en el rescat d'una persona desapareguda i d'una altra arrossegada per la corrent d'aigua.
 
La directora territorial d'Interior a Lleida, Anna Miranda, ha explicat que la campanya té la voluntat de "difondre entre els banyistes i practicants d'activitats aquàtiques consells per evitar la seva exposició a riscos innecessaris", i s'ha presentat a Camarasa perquè és un lloc de referència pel gran nombre de banyistes i la llarga tradició d'activitats aquàtiques.


Comentaris

envia el comentari