Catalunya Diari

Quatre dones d'entre 80 i 90 anys moren ofegades en una residència d'Agramunt

Quatre dones d'entre 80 i 90 anys moren ofegades en una residència d'Agramunt| Laura Biela / ACN - Fotografia: Laura Biela

 

Agramunt està de dol. I es que quatre àvies, de les nou que dormien a la planta baixa de la residència Ribera del Sió d'Agramunt, han mort la matinada d'aquest dimarts ofegades, després que el riu es desbordés a la part alta de la localitat, i entrés amb força per una de les finestres. 

Les altres cinc persones, totes dones, que dormien en aquesta mateixa planta han pogut ser rescatades amb vida. Els Bombers de la unitat subaquàtica s'han trobat les supervivents surant al damunt dels matalassos a mig metre del sostre. D'aquestes, tres es trobaven lligades al matalàs en el moment que ha començat a entrar l'aigua. "Això possiblement ha permès que no s'ofeguessin, ja que els que han sobreviscut són els que s'han quedat sobre el matalàs, que ha fet de flotador", ha explicat un dels membres del Consell d'Administració de la residència, Josep Esteve.
 
Després d'evacuar a les víctimes, dos han estat traslladades a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida amb símptomes d'hipotermia tot i que es no es tem per la seva vida, i la resta al Centre d'Atenció Primària de la mateixa localitat. Aquestes últimes han pogut tornar al centre aquest mateix migdia.

 


Zona inundable
L'edifici es va construir ara fa deu anys. Segons la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), en una zona inundable. A més, assegura no tenir constància de cap expedient referent a la construcció de la residència geriàtrica d'Agramunt i remarca que caldria veure si la construcció de la residència requeria d'una autorització individualitzada o si ja està inclosa en el planejament urbanístic municipal.

 


El membre del consell d'administració de la residència ha assegurat que la residència "té tots els permisos" i que es va construir en "zona no inundable''. 


 


Per tal d'aclarir aquest extrem, el Síndic de Greuges s'ha sumat a les veus que reclamen una investigació "acurada" per saber si el centre geriàtric es va construir o no en zona inundable.


 
Els fets han tingut lloc sobre les 04.00 hores d'aquest dimarts. Diversos vehicles de Bombers, així com Policia local i Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins a la zona. L'Ajuntament de la localitat ha decretat tres dies de dol.


Comentaris
m teresa
L'alcalde d'agramunt, no es Xavier Secanell
Nayra
L'alcalde es diu Bernat Solé no Xavier Secanell

envia el comentari