Catalunya Diari

Quatre noves denuncies per infringir la normativa de pesca

Quatre noves denuncies per infringir la normativa de pesca| Redacció - Fotografia: Guàrdia Civil

 

La patrulla del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Pobla de Segur va efectuar el passat cap de setmana sis denúncies a quatre pescadors, per cometre diverses infraccions a la Llei de Pesca (Llei 22/2009 del 23 de desembre d'Ordenació Sostenible de la Pesca en Aigües Continentals).

Les infraccions es van cometre en la seva major part en els embassaments de Rialb i d'Oliana; llocs en què els agents van sorprendre els infractors pescant sense tenir el permís diari per pescar en zones controlades (vedats de pesca) o practicant l'esport de la pesca utilitzant peixos morts com esquers (sardines) o mantenint vius en una xarxa al costat de la riba exemplars de carpa (Cyprinus carpio) i de gobi (Gobio lozanoi).
 
En el present any, les diferents Unitats de la Guàrdia Civil de Lleida i principalment les del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) han detectat més de 100 infraccions a la Llei de Pesca en els diferents cursos fluvials de la província. En aquells casos en què s'han utilitzat arts de pesca il·lícita o prohibides s'ha decomissat el material emprat i la pesca viva en el seu cas ha estat retornada a les aigües. 
 
Les denúncies formulades es van remetre al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari