Catalunya Diari

Queda inaugurada la Fira de l'Oli de les Borges Blanques i 50a Fira de les Garrigues

Queda inaugurada la Fira de l'Oli de les Borges Blanques i 50a Fira de les Garrigues| Redacció - Fotografia: Subdelegació del Govern de Lleida

 Enguany, la fira, que es podrà visitar fins al diumenge dia 20 de ger, compta amb 28 estands de productors d’oli, lo que suposa un 100% d’ocupació. Una de les novetats d'aquesta edició és l'espai gastronòmic. Cal destacar també que el certamen s’ha agermanat aquest any amb l’Aplec del Caragol de Lleida.
 
Durant la seva intervenció, Reñé ha qualificat l’oli "d’element diferenciador de les Garrigues" i ha destacat les potencialitats d’aquest producte per a l’economia lleidatana, tant en el camp de la producció i la comercialització, com també en altres àmbits com el turístic i gastronòmic. En aquest sentit, ha afirmat que "cal apostar per la modernització i per la tecnificació del sector", defensant alhora noves formes de comercialització per tal de millorar la rendibilitat de les explotacions.
 
El president de la Diputació de Lleida, juntament amb altres diputats de la Corporació, han acompanyat al president de la Generalitat pel seu recorregut per la fira. Mas ha visitat l’estand de la Diputació de Lleida, que promociona la campanya de neu i la nova guia de fires i dóna a conèixer algunes de les actuacions que la Diputació ha dut a terme a la comarca de les Garrigues durant els últims mesos.
 
Per la seva banda, la recent diputada per Lleida i portaveu de la comissió d’agricultura de la coalició (ICV-EUiA), Sara Vilà, ha aprofitat l'acte per demanar al govern de la Generalitat que actuï ràpidament en polítiques agràries per tal de millorar la renda de la pagesia. Segons ha explicat, "no es pot seguir amb aquesta davallada en les rendes dels pagesos. Aquestes rendes ja van baixar quasi un 5% l’any 2011 i les enquestes del passat 2012 anuncien un resultat negatiu". En aquest sentit, ha recordat a Josep Maria Pelegrí, "que s'ha de treballar amb màxima urgència i no seguir deixant de banda un tema tan important a Lleida com és l’agricultura. S’han d’imposar polítiques per evitar competències deslleials i abusos de mercat, per donar més eficàcia a les explotacions, per facilitar l’accés al finançament i buscar una major participació de la pagesia professional en el valor afegit de la cadena alimentària".Comentaris

envia el comentari