Catalunya Diari

Quinze joves de Montgai dissenyen horts urbans per obtenir-ne rendiment

Quinze joves de Montgai dissenyen horts urbans per obtenir-ne rendiment| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Montgai

 L'objectiu del camp de treball, anomenat 'De la terra venim i a la terra tornem', és segons l'alcalde de la localitat, Jaume Gilabert, impulsar un projecte local que se centra en reactivar l’ús dels horts i en desenvolupar l’economia de subsistència a nivell familiar.
 
Durant quinze dies, els joves aprendran diversos conceptes relacionats amb l'horticultura. Als matins realitzaran algunes tasques al camp entre les quals hi ha delimitar parcel·les, aixecar petits murs de pedra, arranjar la terra i les vies d’accés de l’aigua, entre d’altres. A les tardes, faran visites culturals a espais d’interès de la demarcació.
 
S’ha de recordar que Montgai acull camps de treballs des del 2009. Aquests darrers quatre anys, s’han destinat a recuperar fortificacions de la Guerra Civil, concretament trinxeres i búnquers situats a la serra de les Quadres i que actualment es poden visitar. Enguany però el consistori ha decidit canviar la temàtica i centrar-se en un projecte que té en mans i que vol recuperar espais erms i afavorir la creació d’horts a la localitat. Els veïns interessats en llogar una parcel·la per fer-hi hort poden posar-se en contacte amb l'Ajuntament.


Comentaris

envia el comentari