Catalunya Diari

Ràfegues de vent de fins a 90 km/h a la Seu d'Urgell

Ràfegues de vent de fins a 90 km/h a la Seu d'Urgell| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 

Una ventada de forta intensitat ha afectat aquest diumenge de matinada la Seu d’Urgell i el seu entorn, provocant nombrosos desperfectes a la via pública, instal·lacions municipals i també en immobles particulars. Segons el Servei meteorològic de Catalunya l’episodi s’ha produït entre les 02.00 i les 06.00 hores, amb pics de vent de fins a 90 quilòmetres per hora, i amb una mitjana de vent sostingut de 50 quilòmetres per hora.

Afortunadament, el fenomen no ha provocat cap dany personal, segons fonts de l’Hospital de la Seu.
 
Durant la matinada els diferents serveis d’emergències han realitzat múltiples intervencions en diferents punts de la ciutat, mirant de pal·liar els primers efectes del succés.
 
L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i el tinent d’alcalde de Via pública, Jesús Fierro, s’han desplaçat als diversos punts afectats per comprovar in situ els efectes de la ventada, així com el desenvolupament dels treballs de reparació.
 
Pel que fa a les instal·lacions municipals, s’han vist afectades les cobertes de la graderia del camp de futbol i de la pista polivalent. També s’ha produït incidències al Parc del Segre, a l’escola Albert Vives i a la de Castellciutat, i a la pista de Petanca.
 
A la via pública, els incidents més destacables s’han produït a la plaça de Mossèn Pere Pujol, al camí de St. Isidre de Castellciutat i al costat del Claustre del Valira, entre d’altres. 
 
S’han donat també desperfectes en immobles privats amb el despreniment d’alguns sostres de xapa i l’abonyegament d’algun vehicle.
 
Des de l’Ajuntament es recomana als veïns que comprovin terrats i caps de casa per assegurar que les teulades i cobertes estan en bon estat i no suposen un risc. A partir d'aquest dilluns a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament s’atendrà aquelles persones que hagin sofert algun desperfecte causat per algun element de la via pública.


Comentaris

envia el comentari