Catalunya Diari

Reñé destaca a Maldà el compromís de la Diputació amb el món local

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha destacat a Maldà el compromís de la institució amb el món local i, en aquest sentit, ha recordat que aquest dimecres, 27 de febrer, acaba el termini perquè els ajuntaments facin les seves sol·licituds pel nou Pla Específic de la corporació, que destinarà gairebé la meitat del pressupost a finançar la despesa corrent dels ajuntaments, per primera vegada des de que es va crear l’any 2000.


En concret, dels 13 milions de la nova convocatòria, fins a 6 milions d’euros són per a cobrir despesa ordinària si així ho sol·liciten els ajuntaments. La resta s'ha pressupostat per a inversions per consistoris i Entitats Municipals Descentralitzades (EMD), i un milió més es destinarà als consells comarcals pel manteniment de camins.

"En aquests moments en què l’economia és difícil, ens cal mantenir totes les estructures comunitàries, tots els serveis. Tots els ajuntaments tenen dificultats econòmiques i en aquest sentit, hem fet possible que no només els recursos de la Diputació pugin ser destinats per fer les inversions necessàries, sinó que els ajuntaments també puguin presentar i justificar despeses ordinàries per tal que els serveis als ciutadans estiguin garantits", ha explicat el president de la Diputació.

Reñé ha fet aquestes declaracions a Maldà, on ha inaugurat el carrer Ramon i Cajal, que ha estat urbanitzat amb la col·laboració de la Diputació de Lleida. En el seu parlament, el president de la Diputació s’ha referit a la proposta de reorganització territorial del govern central i, posteriorment, en declaracions als mitjans, a la proposta de llei de governs locals, que "estem valorant amb les entitats municipalistes per si hem de fer aportacions", ha afirmat Reñé.

La visita a Maldà s’ha iniciat a l’Ajuntament del municipi, on Reñé ha signat el Llibre d’Honor i ha visitat les instal·lacions que inclouen el consultori mèdic, la llar de jubilats i la residència per a gent gran. El president de la Diputació ha estat acompanyat per l’alcalde de Maldà, Sebastià Mata; la vicepresidenta segona de la Diputació, Rosa M. Perelló; la diputada Josefina Bernades i el cap de Relacions amb el Món Local, Joan Eroles.Comentaris

envia el comentari