Catalunya Diari

Reñé impulsa un lobby per incrementar el nombre de diputats de Lleida al Parlament

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha impulsat aquest dimecres la creació d'un lobby per incrementar la representació de la província al Parlament aprofitant el debat de la llei electoral en què fins ara el que s'està plantejant és una reducció de 15 a 12 diputats per la circumscripció.


La discussió de la llei electoral és, segons ell, una ocasió no per valorar el pessimisme de les propostes de reduir el nombre de diputats sinó per garantir una representació "més justa". Des del seu punt de vista aquesta nova representació passaria primer per representant per comarca i després per una ponderació en funció de la població.
 
"Lleida hauria de tenir fins i tot més dels 15 diputats que representen el territori", ha afirmat al final del ple mensual que ha celebrada la corporació provincial. I ha insistit que a la societat política, civil i econòmica, "a tota la societat representativa de Lleida", li convé ser influent per aconseguir que el territori estigui ben representat al Parlament.
 
"Jo faig una crida que tothom des del seu àmbit d'influència, en qualsevol àmbit, sigui proactiu i plantegi allà on convingui que s'incrementi la representació", ha afirmat.
 
Al·ludint a l'himne de Catalunya, 'Els Segadors', Reñé ha afegit: "El nostre territori no serà ric i ple si no ho és en la seva totalitat", i ha apuntat que per ser-ho en la seva totalitat s'ha de tenir en compte que els territoris amb densitat de població baixa se'ls ha de cuidar.
 
La Diputació, a petició d'ERC, crearà un grup de treball, amb tots els grups polítics, per aglutinar esforços i buscar fórmules de participació des de tots els àmbits, inclòs el social i el sindical.


Comentaris

envia el comentari