Catalunya Diari

Rebenta una canonada de la xarxa secundària del Segarra-Garrigues a les Borges Blanques

Rebenta una canonada de la xarxa secundària del Segarra-Garrigues a les Borges Blanques| ACN - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

 

Una canonada de la xarxa secundària del canal Segarra-Garrigues ha rebentat aquest divendres a la matinada provocant la inundació de diverses finques i camins propers a la zona. Els fets han tingut lloc al pis C del sector 9-2 del canal, al terme de les Borges Blanques, i ha estat un veí que estava caminant per la zona qui ha donat l'alerta a les 7 del matí. 

Poca estona després, tècnics d'Aigües del Segarra Garrigues (ASG) s'hi han desplaçat per tallar el subministrament d'aigua i delimitar la zona afectada estimada en unes 3 hectàrees de conreus d'olivera i panís així com camins municipals. L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha explicat que el subministrament en aquest sector es va posar en marxa tot just la setmana passada, havent superat les proves necessàries, però que la possible causa del rebentament ha estat una ''pujada de pressió'' que ha fet saltar les soldadures de la canonada.
 
La pressió de l'aigua en aquesta zona és de 2.000 litres per minut però segons l'alcalde de les Borges Blanques, l'empresa ASG ha informat que s'han registrat variacions i probablement una pujada en un moment determinat a fet que la canonada, feta de poliuritè, no aguantés. Mir ha explicat que l'empresa es farà càrrec dels danys i afectacions i que està previst que dilluns els tècnics facin les valoracions i reparacions oportunes per ''evitar que això torni a passar''.
 
La canonada està soterrada en una finca d'oliveres però la força de l'aigua ha anat erosionant el terreny fins a fer ben visible un forat des d'on ha anat vessant i passant d'una finca a l'altra fins arribar als camins. En total es calcula que hi ha entre 5 i 6 finques afectades, on es podia apreciar abundants quantitats de fang. L'afectació en els camins és principalment pels aragalls que l'aigua ha fet al seu pas i que ara s'hauran de tapar i compactar per no dificultar el pas de vehicles. 


Comentaris

envia el comentari