Catalunya Diari

Rècord de públic al festival Paupaterres: 8.000 persones

Rècord de públic al festival Paupaterres: 8.000 persones| Redacció - Fotografia: Paupaterres

El festival Paupaterres va cloure diumenge la seva 18a edició amb un rècord de públic. En l'any de la seva majoria d'edat, el certamen de referència de les terres de Ponent ha portat fins a Tàrrega 8.000 persones en dos dies.

"Ha estat la millor de totes les edicions, la de la consolidació". Així ho ha explicat un dels seus codirectors, Lluís Agea, que ha destacat també el gran èxit del PaupaKids, l'espai infantil del festival, que va portar 1.000 persones al càmping municipal dissabte a la tarda, malgrat que una tempesta de vent va obligar a suspendre l'activitat.

El personatge del Pau, del Club Super 3, va improvisar una salutació als assistents, que sí que van gaudir de l'actuació del grup d'animació Ambäukatunabia, amb el seu espectacle 'Bassal Rock'. Aquest any el PaupaKids s'ha ampliat, gràcies a una col·laboració amb l'associació Alba de Tàrrega, concretament amb Quàlia, l'àrea de projectes educatius de l'entitat. "Va ser una pena haver de suspendre aquesta part del festival, però era totalment impossible seguir. Una tempesta de vent ens va obligar a aturar l'actuació i volem agrair la comprensió del públic assistent, que potser encara hauria estat més nombrós si haguéssim pogut allargar-ho", ha afegit Agea.

En la part musical, Els Amics de les Arts, Kepa Junkera i La Terrasseta de Preixens van ser el plat fort de dissabte, juntament amb Soweto 60's Official, Alu Spear, Xeic! I els DJ targarins Ghetto Youth. Junts van reunir dissbte fins a 4.000 persones al Càmping Municipal de Tàrrega, que sumades a les 3.000 persones que hi van passar el divendres, i les 1.000 persones que van gaudir del PaupaKids, sumen la xifra rècord de 8.000 persones.

Arran de la climatologia, l'organització va reaccionar dissabte allargant la gratuïtat de l'entrada fins les 00.00 hores (enlloc de fins les 23.00 hores), ja que els horaris de les actuacions es van veure alterats.

El músic i compositor basc de música tradicional Kepa Junkera, mestre de la trikititxa, l'acordió diatònic que ha portat per mig món, va estar acompanyat del grup femení Sorginak. Junts van presentar el treball 'Una petita historia de la trikititxa'. Un altre dels grups més esperats de la nit fou el quartet barceloní Els Amics de les Arts que va presentar les cançons del seu últim àlbum en la gira d'aniversari dels seus 10 anys sobre els escenaris. El grup va interpretar melodies pop amb pinzellades de música electrònica amb les seves habituals lletres quotidianes plenes d'ironia i jocs de paraules. La Terrasseta de Preixens va interpretar el seu tercer treball discogràfic: 'Candidatura', que va fer ballar el públic assistent a base de sons frescos i divertits. Soweto i els seus ritmes jamaicans ens va retornar als 60 i el reggae del cantautor senegalès lleidatà d'adopció Alu Spear va oferir un tast de ritmes africans. El rock, l'ska, els llatins, el reggae i el punk dels ebrencs Xeic! junt amb els DJ targarins Ghetto Youth van rematar una de les edicions més eclèctiques del Paupaterres.


Comentaris

envia el comentari