Catalunya Diari

Rècord d'expositors a la Fira del Comerç d'Alcarràs

Rècord d'expositors a la Fira del Comerç d'Alcarrà s| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alcarrà sL’alcalde de la localitat, Miquel Serra, ha afirmat que ‘el Rebost’ neix com un complement a la ja consolidada Fira del Comerç per convertir-se així en un nou referent en les mostres de productes agroalimentaris de qualitat: "Alcarràs és el primer municipi de Catalunya amb major cens agrari i el segon municipi d’Europa amb major densitat ramadera per quilòmetre quadrat, uns valors que volem aprofitar per tal de promocionar la vila i els principals productes de la nostra economia: la fruita i la carn". Les xifres assenyalen que a l’any es produeixen 100 milions de quilograms de fruita i, pel que fa al volum ramader, hi ha uns 140.000 porcs d’engreix i reproductores en granges; a més de 25.000 caps de vedells; i entre 5.000 i 6.000 corders.

Malgrat el temps, amb una pluja intermitent, un nombrós públic ha passat durant tot aquest matí i primeres hores de la tarda pel recinte de les antigues escoles on hi havia els diferents estands dels comerços i també del ‘rebost’. Així mateix, s’han celebrat activitats paral·leles com tallers d’elaboració de conserves a càrrec de l’Associació de les Mestresses de Casa i també uns jornades gastronòmiques a càrrec de sis restaurants d’Alcarràs que vinculen els seus plats a la fruita i a la carn i que es perllongaran fins el proper dia 4 de novembre. Amb motiu de la mostra, tres carnisseries artesanals del municipi han elaborat un embotit especial fet amb carn de porc i peces de fruita dolça que el públic ha pogut degustar.

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Rosa Perelló, el president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré, i els representants de l’Associació de Comerç i Serveis d’Alcarràs (ACSA) han estat presents a la inauguració d’aquesta fira remarcant l’enorme potencial agroalimentari que té Alcarràs. L’acte ha comptat també amb una trobada de puntaires, a la qual hi ha assistit més de 400 persones arribades de tot Catalunya.


Comentaris

envia el comentari