Catalunya Diari

Rècord històric d'exportacions de fruita a través de la duana de Lleida

Rècord històric d'exportacions de fruita a través de la duana de Lleida| Redacció - Fotografia: Subdelegació del Govern de Lleida (Arxiu)

mpliació de l'horari de la duana

Manso ha destacat en aquest sentit que tot i que les gestions fetes des de la Subdelegació per aconseguir l’ampliació de l’horari "no van ser fàcils, el resultat obtingut és plenament satisfactori perquè hem donat resposta a una reivindicació històrica del sector agrícola i fruiter que ha permès ampliar les prestacions de la duana, donar facilitats als productors evitant els desplaçaments a la duana gironina de Vilamalla i augmentar les possibilitats de l’exportació de fruita fresca en un territori capdavanter en producció".

Des del dia 1 de juliol i fins el proper 30 de desembre, la duana de Lleida dóna servei de dilluns a divendres en horari de 9.30 a 14.30 hores i de 17.00 a 19.30 hores, a més a més dels dissabtes al matí de 9.30 a 13.30 hores. Anteriorment, l’horari de la duana era de dilluns a divendres només en horari de matí.

Les gestions inicials fetes per la subdelegada davant el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, servei duaner de l’Agència Tributària i del servei d’inspecció del SOIVRE (Servei Oficial d’Inspecció, Vigilància i Regulació de les Exportacions del Ministeri d’Economia i Competitivitat) van permetre una primera ampliació de l’horari per als mesos d’estiu (juliol, agost i setembre) i, posteriorment, una nova ampliació fins al desembre tal i com sol•licitava el sector productor lleidatà.

Dos nous enginyers agrònoms
Per tal de donar compliment al compromís de la subdelegada del Govern d’assegurar de forma permanent l’ampliació de l’horari de servei a la duana en els períodes en que sigui necessari, com ara la campanya d’exportació de fruita, s’han iniciat els tràmits per a dotar la Unitat d’Agricultura de la Subdelegació de dos llocs permanents d’enginyer agrònom. També s’estan fent les gestió oportunes per assegurar la resta de serveis que intervenen en les autoritzacions d’exportació y que depenen de l’Agència Tributària i del Ministeri d’Economia i Competitivitat.

Entre els mesos de gener i novembre d’aquest any, la duana de Lleida ha emès un total de 5.305 certificats d’exportació dels quals 4.618 han estat certificats fitosanitaris per exportar fruita a països no comunitaris i Illes Canàries, mentre que en tot l’any 2012 es van emetre un total de 3.789 certificats dels quals 3.033 certificats ho van ser per exportar fruita fresca. És a dir, el nombre de certificats emesos per exportar fruita fresca ha augmentat entre gener i novembre d’aquest any un 52,3%.

Per quilos de fruita, les xifres apunten també a un increment important al passar dels 52,3 milions de quilos certificats en 2012 als 75,2 milions de quilos certificats en aquests onze mesos de 2013, amb un percentatge d’augment del 43,8%.


Comentaris

envia el comentari