Catalunya Diari

Rescaten prop de 90 menors excursionistes a la Vall de Boí i Alins enxampats per trombes d'aigua

Rescaten prop de 90 menors excursionistes a la Vall de Boí i Alins enxampats per trombes d'aigua| Redacció - Fotografia: www.escoltesiguies.cat (Arxiu)

 

Dos grups de menors excursionistes, que sumaven en total prop de 90 nens, s'han vist sorpresos aquest dijous al vespre per trombes d'aigua. Per aquest motiu, han hagut de ser rescatats a la Vall de Boí (Alta Ribagorça) i a Alins (Pallars Sobirà). 

En el primer cas, és un grup d'una seixantena de menors de Saragossa instal·lats a Erill la Vall. Segons ha explicat l'alcalde de la Vall de Boí, Joan Peralada, havien sortit a fer nit fora del campament i s'han vist sorpresos per la tempesta. Eren a la vora de la carretera i se'ls ha pogut anar a buscar de seguida. Se'ls ha retornat al campament.
 
En el cas d'Alins el grup era de 28 persones. Acampaven a un quilòmetre del municipi, a la vora del riu, i també els ha sorprès la pluja. Tot i això, podran quedar-s'hi a dormir.
 
Totes dues actuacions han tingut lloc passades les deu de la nit. L'alcalde d'Alins, Josep Maria Lladós, ha explicat també que el campament ha quedat ben remullat per la tempesta, per la qual cosa en un primer moment s'havia pensat que el grup passés la nit a la sala polivalent que hi ha sota l'Ajuntament. Finalment, però, Mossos d'Esquadra i Bombers han supervisat el campament i han determinat que la remullada no ha estat tan forta, per la qual cosa el grup ha pogut fer-hi nit igualment.
 
En cap dels dos casos ha calgut lamentar danys personals, i tant l'alcalde de la Vall de Boí com el d'Alins han volgut remarcar que tot ha quedat en un ensurt provocat per unes tempestes inesperades.


Comentaris

envia el comentari