Catalunya Diari

Restringeixen els accessos a l'embassament de Santa Anna fins el dia 26 per evitar incendis forestals

Restringeixen els accessos a l'embassament de Santa Anna fins el dia 26 per evitar incendis forestals| ACN - Fotografia: www.romanicoaragones.com

 

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha tancat aquest dimecres tots els accessos als boscos de la seva propietat de la zona de Boix i Tragó, a l'entorn de l'embassament de Santa Anna, als termes municipals d'Os de Balaguer i Ivars de Noguera.

L'objectiu d'aquesta mesura és evitar l'entrada de vehicles a motor en períodes crítics o de risc extrem d'incendi forestal. Els accessos romandran tancats amb clau entre els dies 22 i 26 de juny per evitar riscos de concentracions humanes a l'entorn de la festivitat de Sant Joan. La previsió és repetir els tancaments sempre que hi hagi un risc d'incendi forestal important. Els Agents Rurals, coordinats amb els Mossos d'Esquadra i el personal de la CHE, vetllen pel compliment efectiu d'aquest tancament.
 
Amb aquesta mesura es pretén preservar aquests boscos dels riscos que comporta l'accés motoritzat en l'època d'alt risc d'incendis forestals, i també les concentracions nocturnes d'aficionats a les festes 'rave' que s'han produït en aquest espai. La instal·lació de generadors elèctrics per als equips de so, l'estacionament de vehicles amb catalitzador sobre zones de vegetació seca i el llançament de burilles enceses són activitats amb risc d'incendi forestal que van lligades a aquesta mena de concentracions, les quals, a més, incompleixen les normatives d'espectacles i de protecció civil.
 
La zona tancada és una àmplia zona forestal, despoblada, expropiada per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre durant la construcció de la presa de Santa Anna, i forma part de l'Espai d’Interès Natural dels Vessants de la Noguera Ribagorçana.
 
El tancament d'aquests accessos ha fet que el propi Departament d'Agricultura hagi bloquejat durant aquests mateixos dies l'expedició de permisos diaris de pesca a la Zona de Pesca Controlada de l'embassament de Santa Anna. Fora dels períodes crítics, les barreres són franquejables. És a dir que les persones que vulguin dur a terme activitats autoritzades, com ara la pesca, la caça o el turisme, podran obrir-les i passar-hi amb els seus vehicles.


Comentaris

envia el comentari