Catalunya Diari

Rialp acull aquest cap de setmana la 4a Fira dels Oficis i Menestrals

Rialp acull aquest cap de setmana la 4a Fira dels Oficis i Menestrals| Redacció - Fotografia: www.turisrialp.cat

 La fira es va recuperar ara fa quatre anys després que en fes trenta que a Rialp es feia una Fira de bestiar, la qual es va anar perdent en ser substituïts els animals pels moderns tractors. L’objectiu de la fira és dinamitzar els petits negocis d’artesania, basats en la tradició dels oficis al municipi i donar a conèixer els valors i potencialitats del municipi.
 
Aquesta edició la protagonitzarà la Cistelleria i en concret el Cartre. En aquest sentit, s’organitza una exposició que ensenyarà l’abast històric del patrimoni de la cistelleria vinculada a la vida de la muntanya.
 
La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació d'aquesta quarta edició, on hi han participat el diputat Xavier Pont i l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich. Pont ha explicat que aquesta fira es caracteritza per la demostració d’oficis artesans que ara ja s’han perdut i que el municipi de Rialp ha recuperat en aquest certamen per mostrar-los a les noves generacions. Per la seva banda, Sabarich ha indicat que en aquesta edició n’hi haurà una quarantena de parades, de les quals una quinzena seran agroalimentàries, ja que el certamen d’aquest any vol donar un pas més i introduir la gastronomia entre les seves activitats firals. També ha recordat que fa uns anys el municipi de Rialp es caracteritzava per tenir un gran nombre d’artesans.
 
Entre les activitats que se celebraran al municipi durant tot el cap de setmana, destaca una exposició de cistelleria del Pirineu, el dinar de fira amb el confitat de porc com a producte protagonista, la presentació de la web turística, el taller de cartres i la gran tocada de campanes, a més de diversos tallers i activitats per a nens i nenes. Els organitzadors confien rebre la visita de més d’un miler de persones.


Comentaris

envia el comentari