Catalunya Diari

Rialp dinamitza l’artesania amb la cinquena edició de la Fira d’Oficis i Menestrals

Rialp dinamitza l’artesania amb la cinquena edició de la Fira d’Oficis i Menestrals| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 La fira  se celebra aquest cap de setmana (7 i 8 de juny) i és una excel·lent oportunitat per conèixer de primera mà els secrets dels antics oficis, i la importància i el pes que van tenir i tenen en el territori.
 
Més de vint demostradors i mig centenar de parades, un nombre superior al de passades edicions, mostraran al públic de totes les edats la fabricació de mantes o la feina d’un picapedrer. A més, es podran degustar diversos tasts en les mostres culinàries. Així mateix, durant tot el cap de setmana, els restaurants de Rialp tindran un menú, amb la carn de poltre com a ingredient destacat, al preu especial de 14,50 euros per a una fira que espera reunir al voltant de 2.000 persones.    
 
La presentació s’ha dut a terme aquest dijous a la Diputació a Lleida amb la participació del diputat Xavier Pont i l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, i el regidor de Participació Ciutadana de Rialp, Juanjo Abellà. Durant l’acte, s’ha ressaltat que un dels temes centrals d’aquest any serà l’artesania tèxtil. És per això que s’han conformat diverses xerrades, demostracions i exposicions a l’Ecomuseu i al Molí.
 
"Semblava que hi havia oficis que es perdien però no és així, fins i tot es recuperen feines i es creen nous llocs de treball i riquesa en un entorn immillorable", ha explicat Pont en la seva intervenció. Sabarich, per la seva banda, ha rememorat el naixement d’aquesta fira i quines han estat les tres grans bases des dels seus inicis: la vessant econòmica, la recuperació d’oficis i menestrals i la promoció turística.Comentaris

envia el comentari