Catalunya Diari

Rialp s'omplirà el cap de setmana d'oficis antics

Rialp s'omplirà el cap de setmana d'oficis antics| Redacció - Fotografia: http://www.turisrialp.cat/

 

Els carrers de Rialp s'ompliran aquest cap de setmana de paradetes per celebrar la sisena edició de la Fira d'Oficis i Menestrals de la localitat. Aquesta és una bona oportunitat per conèixer de primera mà els secrets dels antics oficis, i la importància i el pes que van tenir i tenen al territori.


Més de vint demostradors i mig centenar de parades, un nombre superior al de passades edicions, mostraran al públic de totes les edats la fabricació de mantes, el treball d’un picapedrer o podran degustar diversos tasts en els shows culinaris.


 


Entre les activitats paral·leles s’han programat una exposició fotogràfica, passejades a cavall, jocs infantils i animacions de carrer, un sopar popular, concerts i demostracions culinàries.


 


Durant tot el cap de setmana, els restaurants de Rialp tindran un menú, amb el formatge com a ingredient destacat, al preu de 14,50 euros, especial per aquests dies de fira.    


 
La presentació del certamen s’ha dut a terme aquest dilluns a la Diputació a Lleida amb la participació del diputat Xavier Pont i l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich. Durant l’acte, el diputat i alcalde en funcions de Rialp ha manifestat el seu desig que aquesta fira, “a més de l’impacte econòmic i cultural al Pirineu, pugui convertir-se en el referents dels oficis i menestrals”
 
El diputat Xavier Pont ha destacat que es tracta d’una fira totalment consolidada “que permet reviure els antics oficis i dóna l’oportunitat als artesans de mostrar els seus productes i habilitats”.


Comentaris

envia el comentari