Catalunya Diari

Roben uns 200 arbres fruiters acabats de plantar a Sunyer i els pagesos demanen més vigilància

Roben uns 200 arbres fruiters acabats de plantar a Sunyer i els pagesos demanen més vigilància| Text i fotografia: ACN

 

El sindicat agrari Asaja ha denunciat aquest dimecres el robatori d'uns 200 arbres fruiters acabats de plantar a Sunyer. Són albercoquers, presseguers i nectariners valorats en uns 3.000 euros. Els afectats han estat 3 pagesos del municipi que sospiten que els robatoris ha tingut lloc aquest cap de setmana i que els lladres han utilitzat una furgoneta amb la part del darrera quadrada.

Huguet va denunciar el robatori de 80 albercoquers aquest dimarts. De moment aquesta és l'única denúncia que han rebut els Mossos d'Esquadra. De robatoris però, asseguren que n'hi ha més i per aquest motiu, el president d'Asaja Lleida, Pere Roqué, demana als pagesos que n'hagin estat víctimes que ho denunciïn perquè els cossos de seguretat "siguin conscients de la problemàtica".
 
"Ja teníem un any complicat i només ens faltava això", ha lamentat Roqué. "No pot ser que els pagesos que planten varietats noves al cap de dos dies els les arranquin". A més, des del sindicat no entenen aquests robatoris ja que asseguren que els fruiters "no tenen una sortida al mercat". Aquests robatoris, apunta Roqué, no només suposen una pèrdua econòmica al pagès que ha de tornar a comprar els arbres, sinó que suposa que ha d'invertir més temps en tornar-los a anar a buscar, plantar i condicionar el terreny. 
 
Els pagesos demanen que s'incrementi la vigilància als camps, amb més patrullatge, sobretot al Baix Segrià. Per aquest motiu Asaja demanarà una reunió amb els Mossos d'Esquadra. 


Comentaris

envia el comentari