Catalunya Diari

Rutes turístiques amb bicicleta elèctrica a les Borges

Rutes turístiques amb bicicleta elèctrica a les Borges| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

 La iniciativa, una proposta de l’empresa local Multiaventura que ha comptat amb l’assessorament i el suport tècnic del Centre d’Empreses Innovadores de les Borges (CEI), "ajudarà a dinamitzar i potenciar el turisme local i comarcal a través de l’ús de les noves tecnologies, que permetran que els visitants coneguin el paisatge i el patrimoni de la zona sense la necessitat de guia turístic", afirma el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta.
 
El punt de lloguer i recollida de les bicicletes s’ubica al centre de les Borges, a l’Hostal Benet. Per poder fer ús del servei els usuaris hauran de signar un contracte i pagar 10 euros si la bicicleta es lloga mig dia, o 20 euros si s’opta pel dia sencer. En cas d’adquirir també el GPS que ofereix una explicació del contingut cultural del lloc concret on es troba la bicicleta, el preu s’incrementa 5 euros. Cal recordar a més que les bicicletes elèctriques poden ser utilitzades per qualsevol persona, independentment de la seva condició física.
 
Ara per ara les rutes disponibles són cinc: la ruta de les cabanes de volta, la del Canal, la dels forns de calç, la ruta del vi i la Transllena, però segons explica el propietari de l’empresa i impulsor del projecte, Xavier Masses, "se’n crearan de noves, com la ruta de l’art rupestre de l’Albi, la dels Nous Salts de Juneda i una ruta que anirà de la Floresta fins als Vilars d’Arbeca". Pel que fa a les Borges, "també està previst crear una ruta que transcorri pels llocs més destacats del municipi, com el Palau del Marquès d’Olivart, l’Espai Macià i la Font Vella, entre altres", afirma Masses. Ara per ara les rutes estan disponibles al web de Turisme del Consell Comarcal i es poden descarregar gratuïtament al telèfon mòbil en format PDF. Per la seva part, l’Ajuntament de les Borges també les incorporarà en breu a la seva pàgina web.
 
El projecte s’ha presentat aquest dimecres en un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde de les Borges, Enric Mir; del regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta; del regidor d’Esports Francesc Mir; i del responsable de Cultura i Turisme, Francesc Macià, qui considera que aquesta iniciativa és "molt atractiva i donarà un alt valor afegit al territori". 
 


Comentaris

envia el comentari