Catalunya Diari

Segona edició de les Jornades Gastronòmiques a l'Alt Urgell

Segona edició de les Jornades Gastronòmiques a l'Alt Urgell| Redacció - Fotografia: Jornades Gastronòmiques

 

L'Alt Urgell torna a celebrar del 25 d'abril al 17 de maig les Jornades Gastronòmiques, amb la participació de 15 establiments (14 d'alturgellencs i un d'Andorra) que oferiran els seus menús elaborats especialment per l'ocasió. L'objectiu és ser l'aparador dels productes alimentaris de qualitat que s'elaboren al territori.

 

  

Aquesta segona jornada, que es van recuperar l'any passat, han estat presentades aquest dijous pel president de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell, Miquel Àngel Sánchez, acompanyat per l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro. 

  

 

  

Sánchez ha manifestat que encaren les jornades "amb optimisme, ja que l'any passat el resultat va ser prou satisfactori". I ha afegit: "L'objectiu d'aquest esdeveniment és que la gastronomia sigui un valor més en la nostra destinació turística durant bona part de l'any any, des de la primavera fins a finals de tardor". El president de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell ha remarcat que els diferents menús que presenten els 15 establiments que prenen part en aquestes jornades treballen amb producte de proximitat, productes de l'Alt Urgell i el Pirineu. En aquest sentit, ha comentat que "aquestes jornades són un aparador on mostrem el bo i millor de les nostres taules per donar a conèixer plats excepcionals, alguns d'ells amb una durada limitada".

  

 

  

Les Jornades Gastronòmiques de l'Alt Urgell compten amb el suport del Consell Comarcal de l'Alt Urgell i l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. En aquest sentit, Jesús Fierro ha agraït a l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell i als establiments que hi participen: "Gràcies a la seva feina de tots ells, es dóna valor afegit a la promoció econòmica i turística del nostre territori a través de les dues denominacions d'origen i la indicació geogràfica protegida que tenim a la comarca".

  

 

  

Per la seva part, Albert Batalla ha remarcat "l'encert de l'organització d'aquesta jornades gastronòmiques dedicades al producte de proximitat". En aquest sentit, l'alcalde de la Seu d'Urgell també ha remarcat que "aquests productes de proximitat ens fan singulars i excel·lents, sent un bon recurs turístic del nostre territori. A l'Alt Urgell s'hi menja bé perquè hi ha una bona cuina i i uns bons productes".

  

 

  

Menús gastronòmics per a tothom

  

Els 15 establiments de la comarca i un d'Andorra que prenen part en aquestes renovades jornades gastronòmiques alturgellenques ofereixen al llarg de 23 dies un menú gastronòmic. Aquest tindrà un preu que oscil·larà entre els 18 i els 37 euros, depenent de l'establiment. "D'aquesta manera tothom qui ho desitgi podrà tastar algun d'aquests menús gastronòmics de l'Alt Urgell", ha assenyalat Sánchez

  

 

  

Com a novetat d'aquesta segona edició de les Jornades Gastronòmiques, aquest dijous, 23 d'abril, l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell està present amb una parada al passeig Joan Brudieu. En aquesta parada es poden adquirir, de manera anticipada, un menú gastronòmic de qualsevol d'aquests 15 establiments. El president de l'AHAU ha remarcat que "creiem que és una bona idea per fer un regal". La compra anticipada d'aquests menús gastronòmics també es poden comprar a l'oficina de l'AHAU i a l'oficina de Turisme Seu.

  

 

  

Les persones que adquireixin de manera anticipada aquest menús gastronòmics seran obsequiats amb un decantador de vi.

  

 

  

Des de l'AHAU també es vol remarcar de la importància a la sobretaula del GinFER, el Gintònic de l'Alt Urgell, que s'ofereix també en aquestes jornades gastronòmiques.

 Comentaris

envia el comentari