Catalunya Diari

Sense rastre d'en Joan Altisent després de la batuda pels voltants del centre Sant Joan de Déu d'Almacelles

Sense rastre d'en Joan Altisent després de la batuda pels voltants del centre Sant Joan de Déu d'Almacelles| ACN - Fotografia: Ajuntament d'Almacelles

Unes 400 persones han participat aquest diumenge al matí en una macrobatuda per intentar localitzar l'home de 48 anys desaparegut des del 22 de desembre a Almacelles. La recerca s'ha centrat en un perímetre de dos quilòmetres al voltant del centre assistencial on residia, però no s'ha trobat cap pista.

La crida d'amics i familiars ha donat com a resultat 350 voluntaris, als quals s'ha de sumar desenes d'efectius de Mossos, bombers i personal sanitari. En els últims dies la recerca s'havia centrat a altres localitats de la plana de Lleida com Agramunt o les Borges Blanques, des d'on s'havien rebut trucades de veïns alertant que havien vist una persona amb les característiques de Joan Altisent.

Jordi Fadurdo, sotsinspector en cap de la unitat d'investigació dels Mossos al Segrià-Garrigues-Pla d'Urgell, ha explicat que no s'ha trobat cap rastre del desaparegut ni tampoc objectes o roba que facin pensar que l'home havia estat per la zona. Tot i això, assegura que la recerca no ha estat en va ja que era necessari abans de res descartar que Joan Altisent es trobés en aquesta zona pròxima al centre. La investigació policial continua oberta i es replantejarà per centrar la recerca cap a altres indrets encara per determinar.

Els voluntaris han arribat de diverses localitats de les comarques de Lleida i també d'Igualada, on viu una de les germanes. Un grup molt nombrós provenia d'Anglesola i els voltants, d'on és natural el desaparegut. S'han organitzat grups d'unes deu persones que rebien un mapa amb la zona concreta que havien de pentinar. Com que hi ha hagut tantes persones la recerca ha acabat fins i tot abans del previst.

L'home residia al centre assistencial Sant Joan de Déu d'Almacelles, d'on el 22 de desembre va sortir de matinada amb un altre intern que va ser localitzat poc després. Aquest diumenge s'ha tornat a rastrejar la zona més pròxima al centre després que el primer dispositiu de recerca a Almacelles va acabar sense resultats 72 hores després de la desaparició.

A causa d'un ictus cerebral que va patir fa quatre anys Joan Altisent va perdre la memòria recent i no s'ubica en el temps ni en l'espai, segons explica la família, que també recorda que necessita medicació immediata. S'han repartit multitud de cartells, sobretot per diverses poblacions lleidatanes i de la Franja, però també en altres punts de les comarques de Barcelona i Tarragona i l'Aragó.

El desaparegut, natural d'Anglesola (Urgell), fa 1,78 metres d'alçada i pesa 85 quilos. Les persones que tinguin algun indici poden trucar a Montse (619 986 434), Magda (722 771 422) o al telèfon d'Emergències 112.


Comentaris

envia el comentari