Catalunya Diari

S'inicia una nova onada de calor a la demarcació de Lleida

S'inicia una nova onada de calor a la demarcació de Lleida| ACN - Fotografia: lleidaalminut.com

 

Protecció Civil ha demanat a la ciutadania no abaixar la guàrdia davant la segona onada de calor en pocs dies i el risc creixent d'incendis forestals. L'episodi de calor afecta aquest dilluns la Noguera, el Segrià, el Pla d'Urgell, l'Urgell i les Garrigues, principalment.

Les previsions indiquen un augment progressiu de les temperatures amb valors màxims dijous i divendres, tot i que dimecres l'onada ja serà intensa a l'interior. De fet, no es preveu que sigui tan forta com la patida en l'episodi anterior, ni pel que fa valors màxims, ni al territori afectat, ni als dies de duració.
 
Per això, Protecció Civil demana seguir les mesures preventives per evitar afectacions sobretot als col·lectius més vulnerables com són els nens, la gent gran i les persones amb malalties cròniques de tipus respiratori o circulatori.
 
Pel que fa al perill d'incendis forestals, tot i que aquest dilluns no presenta valors extrems ni molt alts de forma generalitzada, el risc es manté força elevat i creixent arreu del territori per l'augment progressiu de les temperatures sobretot a l'interior del país. La situació es veu agreujada per la primera onada de calor que va començar a finals de juny i es va allargar durant dues setmanes i la manca de precipitacions entre la primera i la segona onada de calor d'aquest estiu així com la primavera seca.
 
Protecció Civil de la Generalitat ha recordat la importància de mantenir una conducta responsable per no generar risc d'incendis i d'extremar la prudència en tota l'activitat a l'entorn de les zones forestals per evitar augmentar el risc d'incendis.
 
Mentrestant, continua activada en fase d'alerta el Pla de Protecció Civil Procicat i, paral·lelament seguint el seu protocol intern i d'acord amb aquest avís de l'SMC, l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha posat en fase 2 el Pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).


Comentaris

envia el comentari