Catalunya Diari

Sis municipis de les Garrigues Altes s'uneixen per oferir rutes turístiques

Sis municipis de les Garrigues Altes s'uneixen per oferir rutes turístiques| Text i fotos: ACN

 

Sis pobles de les Garrigues Altes -Bellaguarda, Bovera, la Granadella, el Soleràs, els Torms i Juncosa- han unit esforços per oferir un conjunt de rutes turístiques. En col·laboració amb l'Editorial Piolet han editat un mapa i una guia informativa amb el nom de 'Paisatges de l'Oli a les Garrigues Altes'. El mapa conté informació de 24 rutes que es poden dur a terme pels sis municipis a peu o en bicicleta, mentre la guia ofereix informació tant turística com cultural dels llocs més singulars d'aquestes poblacions. 

Les 24 rutes, que agrupen un total de 400 quilòmetres, discorren per un territori modulat amb l'esforç dels avantpassats i ofereixen el patrimoni de les sis localitats: cabanes, masos, fonts, conreus agrícoles, espones-marges, arquitectura de la pedra seca, cisternes i aljubs per recollir i gestionar l'aigua en una zona de baixa pluviometria com és la comarca de les Garrigues. 
 
A peu o en bicicleta, les rutes discorren per camins envoltats de camps d'oliveres, que a la tardor i entrat l'hivern donaran el seu fruit en forma d'oli, d'aquí el nom d'aquesta iniciativa, que dóna a conèixer un territori desconnectat de les rutes excursionistes tradicionals, capaç de sorprendre al visitant amb la seva oferta natural i cultural. Tot plegat, invita a descobrir paisatges singulars, de vegades durs, on la vida transcorre seguint el ritme de les estacions.


Comentaris
Natalia Macia
Bona iniciativa, on es pot trovar/adquirir aquesta guía?

envia el comentari