Catalunya Diari

Sis torneigs simultanis, a la Fira de Modelisme i Wargames de les Borges Blanques

Sis torneigs simultanis, a la Fira de Modelisme i Wargames de les Borges Blanques| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

 

Les Borges Blanques es convertirà aquest cap de setmana en la capital del modelisme i dels jocs d'estratègia gràcies a la celebració de la quarta edició de la Fira de Modelisme i Wargames, un certamen que enguany incorpora sis torneigs simultanis, com a principal novetat.

Els actes de Wargames es duran a terme al Pavelló de l'Oli de la capital de les Garrigues entre les 10.00 i les 14.00 hores i entre les 16.00 i les 20.00 hores del dissabte, i el diumenge entre les 10.00 i les 14.00 hores. Aquests constaran d'un torneig de Spain in Flames; un altre anomenat 'Ai Carmela', basat en la recreació de la Guerra Civil Espanyola amb miniatures; el joc d'estratègia de la Segona Guerra Mundial 'BoltAction'; les batalles espacials de StarWars 'X-Wing'; el joc de cartes de ciència ficció 'Netrunner'; i un Combat Naval de la Guerra de Cuba.
 
A més a més, per als més petits la Fira ha organitzat un taller de pintura, i per a les famílies dins del recinte, que ocupa més de 600 metres quadrats, hi haurà una exposició de vehicles militars originals i completament restaurats de la 2a Guerra Mundial, un Scalextric amb cotxes i circuits, ràdio-control amb helicòpters, drons, cotxes i altres, 8 maquetes entre les que hi haurà la Batalla de Berlín; la de l'11 de setembre de 1714; l'Estació de Cervera; la de Visita a un Aquarium; la Jungla Tropical; la Ciutat de Londres; la White Pass & Yukon Rail Road; i d'altres d'artesanals. Els visitants també hi trobaran llibres històrics, jocs educatius, aerografia, impressió de material en 3D, entre altre material divers de modelisme.
 
El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta, ha exposat que la Fira de Modelisme de les Borges "s'ha convertit en un referent, ja que és apta per a tots tipus d'edats i la única que se celebra a Ponent d'aquestes característiques". Ribalta ha afegit que "cada vegada hi ha més aficionats al modelisme i als jocs de recreació històrica, un públic familiar i interessat en conèixer alguns episodis de la nostra història".
 
El preu de l'entrada és de 3 euros per als majors de 12 anys i 2 euros per als infants a partir dels 8 fins als 12 anys i per als jubilats. També hi ha la possibilitat d'adquirir un abonament per als dos dies de fira, al preu de 4 euros per als majors de 12 anys i de 3 per als infants i jubilats.
 
L'encarregat d'inaugurar aquesta 4a edició el dissabte, a les 12.00 hores, serà el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, que entre altres autoritats estarà acompanyat de l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, a més dels representants dels col·laboradors en l'organització de la Fira de Modelisme com són la Diputació de Lleida, l'Associació de Recreació i Modelisme Divisió 45 TH de les Borges Blanques, i d'Airborne Lleida, 101 Division, Easy company, Reenacment Group.


Comentaris

envia el comentari