Catalunya Diari

S’obre al públic el tram de l’antiga muralla medieval de Tàrrega descobert en un edifici del carrer del Carme

S’obre al públic el tram de l’antiga muralla medieval de Tàrrega descobert en un edifici del carrer del Carme| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

Tàrrega ha obert al públic el tram de l'antiga muralla medieval, descoberta en un edifici del carrer del Carme de la localitat. Les restes, datades del segle XIV, van ser localitzades arran d'un obres de reforma en un immoble privat.

La Regidoria de Cultura de Tàrrega ha ofert aquest dijous una conferència amb visita guiada al tram de l'antiga muralla medieval que l'any 2015 es posà al descobert a l'interior d'un immoble privat al carrer del Carme 31, quan s'hi realitzaven obres d'adequació. 
 
Mitjançant un acord amb els propietaris, el Museu Comarcal de l'Urgell procedí a realitzar una excavació arqueològica a la planta baixa de l'edifici, possibilitant la catalogació i la preservació del pany de muralla. Aquestes restes s'han conservat i integrat dins l'adequació de l'immoble, el qual acull ara una clínica dental. En aquest sentit, els responsables de la clínica dental s'han avingut a acollir dins l'establiment una visita guiada al segment de muralla. L'acte s'ha completat amb els comentaris dels arqueòlegs municipals Oriol Saula i Anna Colet.
 
La campanya arqueològica duta a terme durant l'any 2016 va confirmar que les restes corresponen a la muralla de Tàrrega bastida al segle XIV, entre els anys 1366 i 1370. Així mateix, la intervenció va permetre localitzar el fonament de la muralla a 1,4 metres de fondària. El tram documentat, de 12 metres de llargada i 3,61 metres d'alçada, constitueix un dels pocs trams de la fortificació conservats en alçat a Tàrrega.


Comentaris

envia el comentari