Catalunya Diari

Solsona busca tions i pessebres dels veïns per a la fira del desembre

Solsona busca tions i pessebres dels veïns per a la fira del desembre| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Solsona

Els tions i els pessebres són dos dels elements més propis del Nadal català. I són part protagonista de la Fira del Tió de Solsona, que enguany celebra la segona edició el proper dissabte 10 de desembre, aprofitant la setmana del pont de la Puríssima. A fi de muntar l’exposició, que s’ubicarà en un local de la plaça Major, l’organització fa una crida als veïns de la comarca que hi vulguin col·laborar cedint el seu material per aquesta jornada.

Qui disposi de tions i pessebres per fer més gran la mostra pot comunicar-ho fins al dia 25 de novembre per correu electrònic a [email protected], o bé trucant al telèfon 973 48 10 09. En cas que els tions siguin de grans dimensions, s’aniran a buscar a domicili. Entre el 30 de novembre i el 7 de desembre es durà a terme la recollida de material, per a la qual es posaran moltes facilitats per a qui li resulti difícil de dur-lo personalment. Les famílies que hi col·laborin podran recuperar els seus elements el dilluns 12 de desembre per tenir-los a casa amb temps suficient per als preparatius de les festes nadalenques.

També cançons i fotos antigues
Així mateix, per complementar l’exposició, també es recolliran lletres de cançons de Nadal que es cantin a les cases de la comarca –sovint hi ha diverses versions del cançoner, fins i tot en un mateix indret– i fotos antigues de famílies fent cagar el tió.

Aquesta mostra serà una de les nombroses activitats familiars que complementaran el Mercat dels Artesans ubicat a la plaça Major, que obrirà amb parades d’arts i oficis i artesania alimentària de deu del matí a nou del vespre. En la segona edició de la Fira del Tió s’estan preparant més propostes que en l’anterior per atraure públic familiar d’arreu del país en una setmana en què es registren importants fluxos de turisme de proximitat i en què es concentren les primeres compres de Nadal.

La Fira del Tió de Solsona és organitzada per l’Ajuntament de la localitat, el Consell Comarcal, a través de Solsonès Fires, l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i l’Associació per a la Promoció dels Productes Artesans i de Qualitat del Solsonès amb la col·laboració de la UBIC i el Gremi d’Hostaleria del Solsonès, entre altres entitats.


Comentaris

envia el comentari