Catalunya Diari

Solsona celebra el 8 d'agot la II edició de la Festa dels Oficis

Solsona celebra el 8 d'agot la II edició de la Festa dels Oficis| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Solsona

 

Un taller de perruqueria, un altre de scrapbooking (decoració d’àlbums de fotografies i altres records) i un altre d’elaboració d’amanides divertides són les principals novetats de la segona Festa dels oficis de Solsona, que tindrà lloc el dissabte 8 d’agost de les 18.00 a les 20.00 hores, a la plaça del Camp.

Aquesta és una convocatòria gratuïta per a totes les edats, adreçada al públic familiar. L’organitza la regidoria d’Educació en el marc del Pla Educatiu d’Entorn i no requereix inscripció prèvia.
 
En la proposta de perruqueria, a càrrec de Núria Novelles (Miquel Perruquers), s’ensenyarà els pares i mares a pentinar els fills i els participants que ho desitgin, a arreglar-se els cabells a si mateixos. El taller d’amanides, conduït per Riuverd Empresa d’Inserció, té l’objectiu de reforçar els hàbits alimentaris saludables explotant al màxim els productes de l’hort de temporada. I amb l’artista Núria Miralles, de l’Espai de Colors, es realitzaran treballs de scrapbooking, una tendència a personalitzar àlbums que s’ha posat de moda.
 
La resta de tallers seran de labors i costura, amb Mans i Mànigues, que adaptaran l’activitat en funció de les edats; elaboració de pa, a càrrec del Forn de Sant Joan, amb què els infants podran fer-se el propi berenar des d’amassar fins a cuinar el producte final, i jardineria, amb Riuverd. Alguns dels establiments col·laboradors repeteixen l’experiència després de l’èxit de l’activitat en la primera edició. En finalitzar la festa, tots els participants podran endur-se a casa els treballs realitzats gratuïtament. 
 
La regidora d’Educació de la localitat, Isabel Roca, qualifica aquesta activitat d’“atractiva, enriquidora i cohesionadora, fruit de la cooperació entre la iniciativa pública i privada”. Destaca que la voluntat és oferir una alternativa lúdica i divulgativa durant les vacances d’agost per al públic familiar, alhora que “es posen en valor els productes artesans i de proximitat”. 
 
En cas de pluja, la Festa dels oficis es traslladarà a la Sala Polivalent. L’any passat van participar-hi uns 200 nens i nenes acompanyats de les seves famílies, una xifra que es preveu superar tenint en compte que l’activitat ja es coneix més.


Comentaris

envia el comentari