Catalunya Diari

Solsona celebra la desena edició de la Fira del Caçador

Solsona celebra la desena edició de la Fira del Caçador| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 La Fira aplegarà una seixantena d'expositors relacionats amb el món de la caça: gossos, vestuari, animals de caça o animals per a l’activitat cinegètica, a més d’oferir productes naturals d’artesania i de la terra. Els organitzadors preveuen l’assistència d’uns 10.000 visitants.
 
Durant la fia els visitants també podran participar en un dinar popular o assistir a l’exposició de races de gossos, simulacions de caça i de tir.
 
La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació. A l'acte hi ha participat el diputat Marc Escarré; el president del Consell Comarcal del Solsonès, Joan Solà; el president de l’Associació de Caçadors del Solsonès, José Luis Retuerto, i el president de Solsonès Fires, Esteve Algué.
 
El diputat Marc Escarré ha indicat que la caça és una activitat lúdica, però també una necessitat per controlar la població de porcs senglars en aquesta àrea. Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Solsonès ha explicat que el sector de la caça és imprescindible, ja que contribueix a mantenir l'equilibri mediambiental de la comarca i ha explicat que durant la temporada anterior les societats de caçadors van sacrificar un miler de porcs senglars. També ha reivindicat l’actualització de la llei de caça espanyola perquè considera “injust” que siguin les societats de caçadors les que s’hagin de fer càrrec dels problemes que ocasiona un accident de trànsit provocat per un porc senglar.
 
Durant la presentació han tingut un record per dues persones vinculades al món de la caça que han mort recentment, com són el Joan Albets, que va ser president de l’Associació de Caçadors del Solsonès, i el Ramon Mayench, expresident de la Federació Catalana de caça.


Comentaris

envia el comentari