Catalunya Diari

Solsona comença a multar el consum d'alcohol a la via pública

Solsona comença a multar el consum d'alcohol a la via pública| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Solsona

 



D’acord amb l’article 23 de l’Ordenança municipal de convivència ciutadana de Solsona no està permès consumir alcohol a la via pública, excepte en les terrasses dels establiments. Tot i això, fins ara mai abans la prohibició s’havia acompanyat de sancions, que seran a partir de 40 euros. 
 
El Consistori recorda als establiments el deure de mantenir l’ordre públic també a l’exterior del local, una obligació sancionable amb multes de 400 euros en cas d’infracció, ja que es qualifica de falta molt greu. Tal com recull l’article 44 de la mateixa normativa municipal, la responsabilitat administrativa que es pugui derivar de problemes de convivència causats per persones que entrin en aquests establiments o en surtin, recaurà sobre la persona titular de la llicència. L’establiment ha d’advertir el públic sobre l’incompliment dels seus deures cívics i, en cas que el seu avís no sigui atès haurà d’avisar els cossos de seguretat. 
 
Així mateix, l’Ajuntament recorda als locals la necessitat de complir els horaris d’obertura. Les terrasses poden obrir fins a la mitjanit els dies laborables i fins a les 02.00 hores els dissabtes i vigílies de festius.  
 
En el cas dels menors d’edat que la Policia Local enxampi practicant botellón se’ls requisarà les ampolles, es localitzarà els pares per multar-los i s’indagarà els establiments que han venut les begudes. Paral·lelament, es tornarà a avisar els establiments sobre la prohibició de subministrar begudes alcohòliques a aquest col·lectiu.  
 
Repetides queixes dels veïns
"Fa temps que els veïns pateixen sorolls nocturns a la via pública i la presència de patrulles mixtes no ha estat suficient per resoldre la situació", afirma l’alcalde de la localitat, David Rodríguez. Per aquest motiu, "l’Ajuntament es veu abocat a adoptar mesures més dràstiques, perquè s’ha traspassat el límit admissible". I afegeix: "És la nostra responsabilitat vetllar per la convivència ciutadana i la conciliació del lleure amb el descans veïnal". 
 
La regidora de Governació, Isabel Roca, explica que "aquest és un problema crònic, al qual s’associen altres molèsties patides pels veïns, que a l’estiu s’intensifica, especialment al nucli antic". Segons ella, a l’Ajuntament no li queda cap altra alternativa que fer complir l’ordenança municipal. Igualment, demana la col·laboració dels establiments "perquè facin pedagogia entre la clientela". En aquest sentit, els pròxims dies el Consistori repartirà rètols per penjar a l’interior dels locals on s’adverteix d’aquesta mesura. 



Comentaris

envia el comentari