Catalunya Diari

Solsona inaugura la seva nova biblioteca municipal

Solsona inaugura la seva nova biblioteca municipal| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Solsona / Generalitat de Catalunya

 

Solsona ja té en marxa la nova biblioteca. Es tracta d'un nou edifici amb una superfície útil de 1.247,18 metres quadrats, ubicada ara al carrer Mirabalda, número 6. La nova instal·lació passa a nomenar-se Biblioteca Cal Morató. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, l'ha inaugurat aquest dissabte.

El nou equipament se situa a l’anomenada 'Illa Cultural' del nucli antic de Solsona, a l’edifici de Cal Morató. Els reptes principals per harmonitzar el nou edifici de la biblioteca amb aquest entorn físic singular han estat la restauració de l’edifici i les troballes arqueològiques d’un pati interior i elevat per adequar-lo a la seva funció original de plaça (llotja), amb arcs perimetrals que daten de l’època medieval.
 
La biblioteca s’organitza en tres plantes i un altell. S’estructura en forma d’L a la planta baixa, on hi trobem una sala d’actes, anomenada saló de les Homilies d’Organyà, una zona d’acollida i promoció amb un espai per a premsa diària i el taulell de préstec, el dipòsit documental, una sala de reunions i el despatx de direcció. A la planta primera, a nivell del carrer Castell, hi ha l’àrea de diaris i revistes, un espai multimèdia i la zona infantil. En planta segona hi ha el fons general i a la planta altell un espai de suport i un espai de treball intern.
 
L’horari d’obertura d’estiu és de 25 hores setmanals, que es distribueixen els matins de dimarts, dijous i divendres de 10.00 a 13.00 hores, les tardes de dilluns, dimecres i divendres de 16.00 a 20.00 hores, i els matins de dissabte de 10.00 a 14.00 hores. El mes d’agost, l’equipament romandrà tancat. L’horari d’hivern és de 30 hores setmanals repartides entre els matins de dimarts i divendres de 10.00 a 13.00 hores, les tardes de dilluns a divendres de 16.00 a 20.00 hores, i els dissabtes al matí de 10.00 a 14.00 hores. La instal·lació ofereix els serveis propis de biblioteca pública i compta amb un fons aproximat de 15.000 volums, dels quals 1.100 són documents sonors i 1.400, audiovisuals. A més, compta amb la subscripció a 58 títols de revistes i 2 diaris.
 
El nou equipament és una biblioteca local adequada i dóna compliment al que preveu el Mapa de la Lectura Pública de Catalunya vigent (2014). La biblioteca és de titularitat municipal, està dirigida per Ester Barniol Carod, s’incorpora a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona, s’integra al Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC), constituint-ne l’equipament núm. 387 i rep el suport de la Central de Biblioteques de Lleida.


Comentaris

envia el comentari